OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

luni, 1 octombrie 2007

Ingrijire Corporala - Masaj (I)

Masaj după baie

După ce am ieşit din baie ne frecăm bine cu prosopul sau cu o mănuşă uscată, de pânză mai aspră, ori o lufă (burete vegetal), apoi vom unge întreg corpul cu o cremă (lapte nutritiv sau ulei) masând întâi tălpile, gleznele, gambele, genunchii cu mişcări circulare, întotdeauna de la periferia corpului, în sus şi spre centru, folosind ambele mâini.

Continuăm cu pulpele, pântecele (mişcări circulare) apoi fesele, bustul şi decolteul, umerii şi braţele.

Începând mişcările de la vârful degetelor, apăsând bine pe podul palmei; vom masa apoi în linie dreaptă pe antebraţ, circular pe cot, pe braţ, urcând spre gât, cu mişcări lungi şi circulare.

Continuăm pe ceafă şi calota craniană, pe care o vom ciupi cu degetele.

Pentru obraz vom face mai târziu masajul, atunci când ne pregătim pentru noapte.

Când baia a fost făcută cu plante, se va proceda întâi la sudaţie şi abia după câtva timp ne vom masa, pentru a nu răci şi a lăsa să se usuce transpiraţia.

Masajul părului
Masajul se poate executa de preferinţă pe părul uscat sau folosind anumite preparate. Este bine să fie efectuat seara, mai ales după o zi obositoare, având o acţiune calmantă.

În caz de seboree nu se va efectua masaj în regiunea temporală pentru a nu accelera fluxul sanguin şi a nu excita secreţia glandelor.

Părului gras

îi vom efectua un masaj uşor cu o loţiune specială.

Masajul părului uscat va fi realizat în profunzime, iar în cazul căderii părului se va renunţa la masaj, o simplă aplicare a produsului folosit în tratamentul respectiv fiind suficientă.

  • se aplică ambele mâini pe cap: mâna dreaptă în regiunea frontală, iar cea stângă în regiunea occipitală rămân pe pielea capului;
  • se efectuează mişcări de îndreptare spre creştet, apăsând energic asupra pielii;
    tot cu degetele bine fixate, se execută apoi aceleaşi mişcări având însă mâinile plasate pe părţile laterale ale capului, deasupra urechilor;
  • cu degetele aşezate în aceeaşi poziţie se execută apoi mişcări circulare. Se desparte părul în cărări, asupra cărora, deoparte şi de alta, se execută o mişcare de pliere, până ce degetele se întâlnesc, apoi mâna stângă împinge pielea înspre ceafă, iar mâna dreaptă înspre creştet.

Masajul manual se termină printr-o serie de mişcări de mâniere, care pornesc de la ceafă spre fiecare umăr.

Masaj pentru tratamentul ridurilor
  • Practicat în mod regulat, cu perseverenţă, ţinând seama de direcţia mişcărilor şi insistând asupra porţiunilor ridate – masajul facial prelungeşte vitalitatea şi tonicitatea muşchilor.
  • O condiţie esenţială este însă aceea de a fi practicat încă de la vârsta de 25-30 de ani, căci mai târziu pielea îşi pierde din elasticitate şi efortul devine inutil.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism