OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

luni, 22 octombrie 2007

Cancerul de col uterin

La fiecare 2 minute, o femeie moare de cancer de col uterin şi în fiecare an sunt descoperite o jumătate de milion de noi cazuri.

În România, incidenţa şi mortalitatea prin cancer de col uterin se situează la cote alarmante şi acest lucru din cauza lipsei de informare la nivelul publicului larg, coroborată cu inconsecvenţa în aplicarea programelor de screening.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că este foarte importantă prevenţia, pentru că "prevenţie înseamnă mai puţină suferinţă".
El a subliniat că această formă de cancer este a doua cauză de deces în România, iar cancerul genito-mamar este pe primul loc la femei.
El a reliferat că această afecţiune este o problemă socială, de mare importanţă şi impune o implicare pentru controlul ei. "Programul naţional de prevenţie şi control oncologic a primit, în 2007, un buget de 10 ori mai mare decât în 2006: 22 de milioane de lei", a spus Ministrul Sănătăţii, adăugând că din aceste resurse a fost asigurat şi testul gratuit Papanicolau pentru 40.000 de femei.

Ministrul a accentuat faptul că această formă de cancer este tratabilă şi vindecabilă în stadii precoce. Eugen Nicolăescu a precizat că, din 2008, în cadrul Programului Naţional de Evaluare a stării de sănătate a populaţiei va fi inclus şi testul de depistare a cancerului de col uterin - testul Papanicolau.

Totodată, ministrul a accentuat faptul că medicamentele pentru tratament se eliberează în toate farmaciile gratuit şi nu există plafon.
Sursa: Rompres

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism