OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

sâmbătă, 20 octombrie 2007

Uterul si Testicolele - Rezervor de Celule Stem

Celulele Stem - rezervor de celule stem sunt testicolele deoarece in acestea se gasesc celule stem adulte uşor accesibile care se pot transforma în celule cardiace sau nervoase, permiţând îngrijirea pacienţilor, potrivit unor lucrări publicate în revista ştiinţifică britanică Nature.

Cercetătorii australieni au descoperit deja în uter celule stem, capabile să se transforme în diferite tipuri de celule stem şi susceptibile să deschidă calea unor noi terapii, potrivit unui studiu publicat recent în Human Reproduction. Echipa americană condusă de Shahin Rafii (Howard Hugues Medical Institute; Weill Cornell Medical College, New York) a putut să controleze în laborator dezvoltarea celulelor stem pe baza unor celule prespecializate de la şoareci, în mod normal destinate să devină spermatozoizi. Ele au fost programate pentru a se obţine celule stem "multipotente", capabile să formeze numeroase alte ţesuturi.

Aceste "celule stem adulte multipotente derivate din spermatogonii" s-au dezvoltat astfel în celule endoteliale celule cardiace contractile sau neuroni. "Studiile anterioare au recurs la o manipulare genetică pentru reprogramarea celulelor adulte", însă această metodă are un risc sporit de cancerizare a celulelor stem obţinute, a indicat Weill Cornell Medical College într-un comunicat.


Noutatea acestui studiu, potrivit Dr Rafii, este că "nu este necesară adăugarea sau modificarea genelor pentru ca spermatogoniile şoarecilor să se transforme în celule multipotente şi că acestea produc apoi toate aceste tipuri de celule".

"Mai trebuie să reproducem aceste descoperiri la om", a adăugat el.


Celulele stem embrionare
sunt capabile să se specializeze pentru a deveni orice tip de celule din organism, în timp ce celulele stem "adulte", mai specializare, oferă mai puţine posibilităţi.

Sursa: /Rompres/

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism