OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

marți, 16 octombrie 2007

Un nou vaccin contra cancerului de col

Vaccin-ul care poate proteja femeile de aceasta maladie.

Un nou vaccin contra cancerului de col uterin, Cervarix, a fost lansat ieri pe piata din Romania.Produsul apartine companiei GlaxoSmithKline si este al doilea vaccin de acest tip aparut anul acesta in farmaciile de la noi, primul fiind lansat in martie de compania Merck Sharpe and Dohme.
Ambele au rolul de a preveni boala, dar nu au potential de vindecare. Medicii ginecologi spun ca, in Romania, cancerul de col uterin, o boala data de virusul Papiloma, este cea mai raspandita maladie la femei si una dintre principalele cauze de mortalitate, un motiv fiind si lipsa screeningului anual (investigatii care pot depista boala).
Produsul se administreaza in trei doze.
Noul vaccin a fost aprobat in 27 de tari europene, membre UE, iar multe dintre acestea l-au inclus deja in programe nationale de vaccinare. In Romania, Comisia de Obstetrica si Ginecologie din cadrul Ministerului Sanatatii Publice, precum si cea de boli infectioase au propus autoritatilor sanitare un astfel de program, dar acesta nu a fost inca aprobat.
„In America de Nord, programele care au vizat depistarea acestei boli au facut ca afectiunea sa treaca de pe locul unu pe pozitiile trei si patru”, a afirmat medicul ginecolog Gabriel Banceanu, de la Spitalul Polizu, din Bucuresti.Vaccinul a fost testat pe mii de paciente.
Pana acum au fost testate 45.000 de doze ale acestui vaccin, la peste 16.000 de paciente cu varste intre 10 si 72 de ani, ceea ce inseamna un profil de siguranta foarte bun, sustin specialistii. „Imunizarea poate fi facuta atat inainte, cat si dupa inceperea vietii sexuale, dar ideal este sa fie facuta din timp”, a precizat profesorul Banceanu.
Produsul poate fi administrat incepand cu varsta de 10 ani. El asigura insa protectie doar in cazul unor infectii date de tipurile 16 si 18 ale virusului Papiloma, cel mai frecvent depistate in cazul unui cancer de col uterin.Vaccinul Cervarix trebuie administrat in trei doze, pretul uneia fiind de 450 de lei.
„Dupa ce v-ati facut prima doza, trebuie sa repetati vaccinul peste o luna si apoi peste inca sase luni”, explica medicul ginecolog Radu Vladareanu, de la Spitalul Elias, din Bucuresti.
Efectele vaccinului (anticorpii care lupta impotriva infectiei) se mentin timp de sase ani si jumatate, perioada dupa care trebuie repetat.
Silgard
vs Cervarix
Primul vaccin impotriva cancerului de col uterin
lansat pe piata din Romania, Silgard, actioneaza impotriva a patru tipuri de papiloma virusuri umane (HPV), ce se pot transmite in special pe cale sexuala.
O doza costa 450 de lei, dar schema de vaccinare cuprinde trei injectii administrate pe parcursul a sase luni.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism