OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

joi, 25 octombrie 2007

Metoda calendarului

Metodele naturale de contraceptie (sau planificarea naturala) se bazeaza pe recunoasterea zilelor fertile ale femeii, zile in care se poate produce o sarcina si evitarea contactelor sexuale in aceasta perioada sau sa se recurga la celelalte mijloace anticonceptive (prezervativ, diafragma).

Metoda calendarului reprezinta metoda care determina perioada fertila prin urmarirea duratei ciclurilor menstruale anterioare si a stabilirii unei forme generale de evolutie.

Actiune : se evita intalnirea dintre spermatozoizi si ovul prin renuntarea la contacte sexuale in perioada in care ovulul ar putea fi fecundat.

Folosire : o sarcina apare in urma fecundarii ovulului, de catre spermatozoid, numai in zilele de fertilitate din jurul momentului ovulatiei : 3 - 4 zile inainte si 1-2 zile dupa aceasta.

La un ciclu stabil de 28 de zile, ovulatia apare in ziua a 14-a, considerand drept prima zi a ciclului, prima zi de menstruatie.

La un ciclu stabil de 29 de zile, ovulatia are loc in ziua a 15-a, la cel de 30 de zile ovulatia apare in ziua a 16-a, si asa mai departe, constanta fiind perioada de 14 zile de la ovulatie pana la viitorul ciclu menstrual.

In cazul in care ciclul menstrual nu este constant calculul perioadei fertile difera : se identifica ciclul cel mai scurt si a cel mai lung din cel putin 8 - 10 cicluri urmarite.

Pentru gasirea primei zile a perioadei fertile se ia ciclul cu numarul cel mai scurt de zile si din el se scade numarul 20, pentru gasirea ultimei zile a perioadei fertile se ia ciclul cu numarul cel mai mare de zile si din el se scade numarul 11 iar din rezultate se gaseste, cu aproximatie, perioada fertila dintr-o luna.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism