OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

joi, 25 octombrie 2007

Bolile venelor

Bolile venelor cuprind: tromboflebitele, tromboza, ulcerul varicos, varicele.

Tromboza venoasă este caracterizată prin prezenţa unui tromb (cheag) în interiorul venei, tromb ce se opune circulaţiei normale a sângelui prin vena respectivă. În acest caz de blocare prin tromboză (boală provocată de astuparea unui vas sangvin, cheag de sânge) a venelor profunde, care asigură cea mai mare parte (80%) a întoarcerii venoase, reţeaua superficială este forţată să se dilate şi să funcţioneze permanent în condiţii de hipertensiune, generând apariţia varicelor secundare.

Tromboflebita reprezintă inflamarea venei ca urmare a prezenţei trombului (cheagului) în interiorul venei respective.

Ulcerul varicos este consecinţa prezenţei timp îndelungat a cheagului în interiorul unei vene, având drept consecinţă lipsa circulaţiei sângelui la acest nivel şi apariţia ulceraţiei.

Varicele reprezintă o dilataţie venoasă permanentă şi neregulată, mai frecventă la membrele inferioare, produsă de pierderea elasticităţii pereţilor.

Aceste patru afecţiuni ar putea reprezenta patru stadii evolutive ale bolii venoase netratate.

Într-un prim stadiu apare dilataţia permanentă a venelor - varicele. Această dilataţie permanentă netratată poate favoriza apariţia cheagului în interiorul venei, deci a trombozei venoase.

Tromboza la rândul ei se poate complica cu tromboflebita, deci cu inflamarea venei prin lipsa circulaţiei sângelui la acest nivel, şi cu ulcerul varicos.

Pentru a nu ajunge la aceste complicaţii să discutăm despre cum pot fi prevenite şi apoi tratate varicele membrelor inferioare.

Varicele reprezintă deci dilataţii permanente ale venelor.

Boala se manifestă prin senzaţie de greutate, tensiune în gambe, oboseală la nivelul membrelor inferioare, dureri, amorţeli sau prurit, crampe musculare, senzaţie de umflare, de arsură apărute mai ales spre seară după stat prelungit în picioare.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism