OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

joi, 25 octombrie 2007

Metoda temperaturii bazale


Metodele anticonceptionale naturale

Metoda temperaturii bazale reprezinta metoda care determina perioada fertila prin masurarea temperaturii corpului.

Actiune : se evita intalnirea dintre spermatozoizi si ovul prin renuntarea la contacte sexuale in perioada in care ovulul ar putea fi fecundat.

Folosire : masurarea temperaturii corpului se face cu un termometru special, cu scara extinsa intre temperaturile de 36 si 38 de grade Celsius, pentru a determina si cele mai mici cresteri ale temperaturii corporale (temometrele obisnuite au scala cuprinsa intre 34 si 42 de grade Celsius). Temperatura este masurata de dimineata, dupa trezire, in pat, in stare de repaos. Temperatura poate fi luata axilar (sub brat), oral, vaginal sau rectal. Este recomandata masurarea temperaturii rectal sau vaginal. Dar indiferent de locul unde este masurata, el trebuie sa fie intotdeauna acelasi. Pe cale orala termometrul trebuie tinut sub limba timp de 5 minute, in rect sau vagin - 3 minute iar axilar - 5 minute. Daca nivelul mercurului este intre doua gradatii se inregistreaza gradatia inferioara.

Temperatura din perioada preovulatorie este egala sau mai mica de 36,6 grade si creste in jurul momentului ovulatiei (eliberarea ovulului), perioada in care femeia poate ramane insarcinata. Prin observarea atenta a curbei temperaturii pe parcursul a mai multe cicluri menstruale, poate fi stabilit relativ exact momentul ovulatiei.

Temperatura bazala trebuie masurata pe parcursul mai multor cicluri menstruale pentru a vedea unde apare un model de tipul crestere - maxim - platou - scadere care sa indice ovulatia si care este temperatura de maxim. Temperatura bazala creste cu 0,2 - 1,5 grade. Statisticile arata ca in marea majoritate a cazurilor (83 %) temperatura creste brusc, in 15 % din cazuri temperatura creste treptat de-a lungul mai multor zile iar in 2 % din cazuri cresterea temperaturii este in scari.



Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism