OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

marți, 30 octombrie 2007

Caderea parului

Parul tau frumos pe care il aranjai in bucle, il vopseai, il intindeai sau il prindeai in diverse forme pare sa aiba probleme si realizezi asta atunci cand peria ta incepe sa retina aproape la fel de mult par cat ai si in cap, toate produsele de stilat din lume nu sunt bune de nimic.

Caderea parului este o problema nu numai a femeilor ea este o problema atat a femeilor cat si a barbatilor .

Vestea cea buna este ca noi alternative de tratament pot face o diferenta majora.

In timp ce primul pas este intotdeauna diagnosticarea cauzei caderii parului tau de catre un specialist (un dermatolog este un bun punct de plecare).

Odata ce aceasta cauza este determinata, exista o diversitate de medicamente si tratamente ce pot ajuta - unele concepute special pentru femei.

Minoxidil - previne si trateaza caderea parului

Conceput initial ca un tratament pentru calvitia barbatilor - caderea parului parcelara, da rezultate si la femei, ajutand la ingrosarea si alungirea foliculului pilos.

Desi actioneaza intr-o mica masura pe cresterea mai multor fire de par, poate prelungi faza de crestere si astfel te ajuta sa-ti pastrezi parul.

Minoxidil-ul se prezinta sub doua concentratii:

- o solutie de 2% pentru femei

- o solutie de 5% pentru barbati.
  • „Solutia de 2% este mult prea slaba pentru tipul feminin de cadere a parului - trebuie intr-adevar sa folosesti solutia de 5% pentru a obtine rezultate".

Ambele solutii au fost bine tolerate de 381 de femei incluse in studiu fara efecte adverse importante. Totusi, au fost mai multe efecte adverse cu solutia de 5% - mai multe cazuri de prurit si iritatie, cat si cresterea de par in alte zone in afara de scalp, cum ar fi fruntea.

  • "Daca ai tipul feminin de calvitie, tratamentul recomandat este Minoxidilul, si in general recomandam solutia de 5%, cea aprobata pentru barbati, deoarece este mult mai eficienta decat cea de 2%,"

Pilulelele contraceptive actioneaza asemanator, dar incercam sa evitam pilulele cu doza foarte mica pentru ca avem nevoie de mai mult estrogen," afirma Azizz, director al Centrului de Boli Androgenice.

Dintre marcile preferate de specialistii in caderea parului fac parte Yasmin, Demulen, Desogen si Orthocyclen.

In timp ce persista de mult timp un zvon ca pilulele contraceptive pot de fapt provoca caderea parului la anumite femei, Azizz spune ca nu este tocmai asa.

  • "Pilulele contraceptive pot provoca o modificare temporara in cresterea parului si a tipului de pierdere a parului, deci daca suferi de o cauza non-hormonala de cadere a parului si utilizezi contraceptive orale, acestea ar putea accentua caderea parului, dar nu o vor provoca", afirma Azizz.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism