OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

duminică, 14 octombrie 2007

Planificarea Familiala

Contraceptia vs Planificarea Familiala

Sanatatea reproducerii presupune mai multe componente:

Prevenirea bolilor trectului genital , inclusive bolile cu transmitere sexuala.

Planificarea familiala se bazeaza pe dreptul fundamental al tuturor cuplurilor si persoanelor de a decide liber si responsabil asupra numarului de copii pe care doresc sa il aiba si asupra intervalului dintre nasteri.

Ea acorda indivizilor si cuplurilor dreptul de a-si consolida propria fertilitate si de a avea numarul dorit de copii atunci cand considera oportun. Din acest motiv consider informarea, educarea si indrumarea dumneavoastra, la fel de important ca si diagnosticarea si tratarea bolilor genitale si mamare.

In Franta, SUA sau Marea Britanie unde numai un procent infim (3-5%) din femeile casatorite au o sarcina nedorita. Cum reusesc? Fiind informate, educate si indrumate !

Inca din cele mai vechi timpuri femeile au incercat sa previna o sarcina sau sa scape de o sarcina nedorita. De aceea sunt si o multitudine de metode aparute de-a lungul timpului in functie de progresul tehnologic al momentului. In acelasi timp exista insa si un numar imens de femei care au murit provocandu-si singure avortul.

Din pacate si astazi in Romania se moare prin avort provocat!

Informati-va, sau apelati la medic intotdeauna atunci cand sunteti nelamurite sau in impas!

METODELE DE CONTRACEPTIE moderne au ajuns sa ofere o protectie ce ajunge la aproape 100%.
Femeia produce lunar samburele vietii, OVULUL, celula care prin unirea cu alt sambure masculin, SPERMATOZOIDUL, produce OUL, prima forma a viitoarei vieti. OVULUL este produsul ovarelor, fiind eliberat in fiecare luna, alternativ, cand de un ovar, cand de celalalt, sub influenta unor factori complecsi hormonali si nervosi.
Ovulul creste, se dezvolta, se maturizeaza, in interiorul unor "piscine" speciale, din interiorul ovarelor, care se cheama chiste foliculare.

Dimensiunea maxima, fiziologica, a acestor chiste ajunge pana la 2-2,5 cm.
De aceea nu trebuie sa va speriati cand auziti, la o examinare ecografica, de prezenta unor chiste in ovare. Ele pot fi normale, fiziologice.

Ginecologul este acela care poate discerne intre normal si patologic!In momentul optim, adica la jumatatea ciclului lunar, acest chist se sparge si elibereaza ovulul - are loc OVULATIA!
El nu se pierde prin abdomen deoarece un "aspirator" special, sensibil, TROMPA uterina, il capteza imediat si-l indruma mai departe catre UTER.

Producand ovulul, lunar, femeia se pregateste, tot lunar si pentru "cazarea" viitorului copil intr-un "hotel", dotat cu tot ce-i trebuie acestuia, numit UTER.

Daca sarcina nu apare, uterul isi arunca "covorul rosu" de oaspeti, suparat fiind ca "oaspetele" nu a venit. Este MENSTRUATIA, care apare tot lunar, adica la 28 zile.

Menstruatia inseamna de fapt indepartarea stratului superficial al mucoasei uterine- endometrului, pregatit pentru implantarea viitoarei sarcini, impreuna cu o cantitate mica de sange.
Ovulul eliberat de catre ovar este captat de trompa femeii ca un "aspirator" si de aici usor porneste prin trompa si ajunge in uter unde moare si de unde este eliminat.
El traieste aproximativ 12-24 ore, din momentul cand este eliberat din ovar.
Spermatozoizii sunt produsi permanent de testiculul barbatului si sunt eliberati in momentul ejacularii, cand sunt depusi in vaginul femeii.
Aici ei traiesc aproximativ 24-48 ore, dupa care se dezintegreaza si mor.
Numarul de spermatozoizi depusi in vagin in timpul contactului sexual ajunge la 80-120 milioane.
De aici, prin miscarii proprii, datorita unei mici "codite", cu o viteza de 3mm/minut, patrund in uter, de unde trec mai departe in trompa. Din toti acestia, numai unul singur reuseste sa "castige inima" ovului care se afla in trompa si astfel sa se uneasca cu acesta pentru a forma OUL.

Apare SARCINA!
A avut loc FECUNDAREA!
Stiind aceste intamplari putem sa calculam singuri CARE ESTE PERIOADA FERTILA.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism