OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

marți, 30 octombrie 2007

Despre Osteoporoza Diagnostic si Tratament

Osteoporoza- Reducerea masei osoase apare ca parte din procesul natural de imbatranire.


Daca acest proces continua pana la punctul in care oasele devin fragile si in pericolul de a se rupe, atunci se poate vorbi despre osteoporoza.
Totusi, osteoporoza e considerata o boala care se poate preveni.

Dupa varsta de 30 de ani, femeile si barbatii incep sa piarda masa osoasa in mod natural.

Prevenirea pierderii lente de masa osoasa si prevenirea osteoporozei se pot face printr-o dieta bogata in calciu si vitamina D. Un aport satisfacator de calciu si vitamina D este foarte important mai ales pentru femeile in primii ani de la menopauza, cand pierderea masei osoase se face intr-un ritm mai accelerat.

Daca aportul de calciu din alimente nu este suficient, ar trebui apelat la suplimentele de calciu si vitamina D organismul are nevoie de vitamina D pentru a absorbi calciul.

Daca se pune diagnosticul de osteoporoza, suplimentele de calciu si vitamina D ar trebui folosite in plus fata de celelalte medicamente prescrise de specialist.

Calciul se gaseste in multe alimente, cum ar fi:
- produse lactate ca iaurtul sau laptele
- sucul de portocale imbogatit cu calciu (fortificat) si in multe vegetale.

Tratament naturist- Osteoporoza

- Se amesteca 3 varfuri de cutit de piper negru cu un pahar de sare grunjoasa si 1/2 litru de coniac. Se lasa la macerat 5 zile. Se pun apoi comprese cu aceasta solutie pe locurile dureroase.

- Se ia cate o lingurita de tinctura de marar diluata intr-o jumatate de pahar cu apa de 3-4 ori/zi, minim 6 luni. Tinctura se prepara din 20 de linguri de seminte de marar care se amesteca cu 1/2 litru alcool alimentar de 70° si se lasa la macerat 8 zile, dupa care se filtreaza.

Se pastreaza in sticlute mici, inchise la culoare.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism