OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

vineri, 19 octombrie 2007

Cancer la san


Femeile care au născut au mai puţine riscuri să dezvolte un cancer la sân, graţie unor celule transmise de la copil la mamă şi care au un efect protector, susţin rezultatele unui studiu publicat în revista Cancer Research.

Studiul viza să stabilească dacă celulele fetale care se mută în corpul mamei (principiul chimerismului) chiar după naştere o pot proteja de cancer la sân.

Ancheta efectuată de Centrul de cercetare împotriva cancerului de la Universitatea Washington din Seattle (nord-vest) a arătat că 14% dintre femeile care au avut un cancer de sân aveau ADN masculin în sânge, faţă de 43% dintre femeile care nu avuseseră cancer.

"Cele mai multe studii au vizat bolile autoimune, unde se părea că principiul chimerismului avea un rol negativ, însă atât de multe femei sunt purtătoare ale unui micro-chimerism după naştere încât m-am întrebat de ce natura a lăsat astfel lucrurile", a explicat principalul autor al lucrărilor, V. K. Gadi. "Poate că tocmai pentru a elimina celulele canceroase din corp.

Cealaltă posibilitate este că poate participa la reconstituirea ţesuturilor", a indicat el. "Ipoteza mea este că celulele fetale se pot instala în corpul mamei, pot recunoaşte celule pre-canceroase şi le distrug înainte ca acestea să devină active", a adăugat el. "Rezultatele studiului sugerează aceasta", a afirmat cercetătorul.

Sursa:(Rompres)

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism