OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

joi, 18 octombrie 2007

Cancer

Cancer->In mod normal celulele au o evolutie precum a oricarei alte forme vii: se nasc, traiesc si se inmultesc (se divid), mor.

Procesul de diviziune (de inmultire) a celulei este controlat de un mecanism fiziologic complex care are grija ca sa fie indeplinite mai multe conditii pentru ca o celula sa se divida.

In momentul in care sunt indeplinite conditiile, se da "unda verde" (se trimite un semnal chimic) iar celula, primindu-l, se divide, formand doua celule identice.

Boala canceroasa
apare ca urmare a faptului ca in aceast proces apar mai multe schimbari, in principal fiind faptul ca anumite celule nu se mai inmultesc controlat ci, nemaitinand cont de "unda verde", incep sa se inmulteasca necontrolat.

In acest fel apare o masa tumorala numita "maligna". Aceste celule de la care porneste diviziunea necontrolata se numesc "celule primare".

Din celulele primare ce formeaza tumora se pot desprinde celule care intra in circulatie "insamantand" alte zone, dand nastere unor tumori secundare care se numesc "metastaze".

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism