OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

luni, 22 octombrie 2007

Paracetamolul poate preveni cancerul?!

PARACETAMOLUL ar putea diminua cu o treime riscul cancerului ovarian.

O pastilă de paracetamol pe zi ar putea ajuta la prevenirea cancerului ovarian, potrivit unui studiu publicat în ultimul număr al revistei "British Journal of Clinical Pharmacology" – informează agenţia spaniolă de presă EFE.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Atena, autori ai cercetării, au efectuat un studiu asupra unui eşantion de 4.000 de femei şi au concluzionat că administrarea sistematică a unor doze de paracetamol poate diminua cu o treime riscul cancerului ovarian. Nu este prima dată când experţii asociază paracetamolul cu acest tip de tumoră.

Cercetătorii greci au analizat rezultatele a opt studii anteriorare, desfăşurate în Marea Britanie, SUA şi Danemarca între 1966 şi 2004, care au confirmat aceste efecte preventive.

Oamenii de ştiinţă au subliniat beneficiile continuării cercetării în acest sens, deoarece "chimioprevenirea", adică administrarea anumitor substanţe chimice, naturale sau sintetice, pentru a evita dezvoltarea unui cancer, ar presupune un mare avans în domeniul sănătăţii publice.

În acelaşi timp, au avertizat că paracetamolul poate avea, pe termen lung, efecte adverse asupra ficatului şi rinichilor, care ar contrabalansa potenţialele sale efecte benefice.

Sursa: Rompres

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism