OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

luni, 22 octombrie 2007

Cancer la san

Proteze Mamare gratuite

Protezele mamare ar putea deveni gratuite pentru bolnavele de cancer care au suferit o intervenţie chirurgicală de extirpare a sânilor, potrivit unui proiect de lege ce va fi introdus, luna viitoare, în dezbaterea Parlamentului de Partidul Democrat (PD), a anunţat europarlamentarul Monica Iacob Ridzi (PD).
"Proiectul legislativ va fi depus în noiembrie, la iniţiativa organizaţiei de femei a PD, şi va prevedea ca protezele mamare să fie plătite integral de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Când o femeie bolnavă de cancer îşi pierde unul sau ambii sâni, şocul este foarte mare. După o asemenea experienţă traumatizantă contează foarte mult starea psihică a bolnavei. Consider că o femeie care va beneficia gratuit de o astfel de proteză va putea trece mai uşor peste boală şi va fi ajutată să se vindece", a declarat Monica Iacob Ridzi.
Potrivit acesteia, în prezent, mai multe state membre ale UE plătesc integral protezele de sân în cazul femeilor bolnave de cancer mamar. Monica Iacob Ridzi a adăugat că organizaţia de femei a PD va mai depune luna viitoare o iniţiativă legislativă prin care în şcoli să fie introdusă o oră de educaţie sanitară, în fiecare săptămână, pentru ca tinerii să fie conştientizaţi de modul în care se pot preveni anumite boli şi de importanţa unui stil de viaţă sănătos.
Europarlamentarul democrat a menţionat că România ocupă primul loc între statele membre al UE în ce priveşte decesele din cauza cancerului genito-mamar şi locul al treilea în Europa, la acest capitol, după Serbia şi Albania.
Cancerul de sân reprezintă prima cauză de deces în lume, cu 50,84 cazuri descoperite la o sută de mii de femei şi cu o mortalitate de 38,28 la suta de mii de bolnave. Specialiştii apreciază că 93 la sută dintre cazurile de cancer mamar se pot trata dacă sunt descoperite la timp.
Sursa: Rompres

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism