OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

miercuri, 17 octombrie 2007

GARDASIL

GARDASIL-vaccin pentru prevenirea cancerului de col uterin
  • Gardasil, vaccinul experimental al Companiei Merck a reuşit să prevină (în proporţie de 100%) leziunile precanceroase cervicale şi cancerele cervicale non-invazive asociate infecţiei cu virusul HPV, urmând ca firma Merck să înainteze dosarul către "Food and Drug Administration" (FDA) pentru obţinerea licenţei, în ultimul trimestru din 2005.
Studiul din faza a III-a, denumit "Future II" este un studiu prospectiv, realizat pe două grupuri de vaccinare, persoanele incluse în studiu fiind urmărite timp de doi ani.
  • Femeile cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani au primit câte trei doze de Gardasil versus placebo.

În studiu au fost incluse 12.167 de femei din 90 de centre de studiu din Brazilia, Columbia, Danemarca, Finlanda, Islanda, Mexic, Norvegia, Peru, Polonia, Singapore, Suedia, Regatul Unit al Marii Britanii şi SUA (inclusiv Puerto Rico), fiind egal distribuite în cele două grupuri.

Gardasilul a fost administrat la 6.082, restul de 6.075 de femei primind placebo.
  • Obiectivul studiul Future II a fost evaluarea incidenţei leziunilor precanceroase cervicale asociate infecţiei HPV XVI/XVIII, cunoscute sub denumirea de neoplazii cervicale intraepiteliale 2/3 şi a cancerelor non-invazive.

"Acestea sunt primele date esenţiale ce demonstrează faptul că vaccinarea cu Gardasil a redus incidenţa stărilor precanceroase şi a cancerelor non-invazive cervicale asociate infecţiei cu HPV XVI şi XVIII", a afirmat dr. Laura Koutsky, investigator principal în Grupul de Cercetare a HPV de la Universitatea din Washington Seattle.

"Compania Merck s-a dedicat cercetării şi vaccinării de peste un secol. Sperăm că
Gardasil va continua marea tradiţiei a Companiei Merck în dezvoltarea medicamentelor şi vaccinurilor care să aibă un impact real în viaţa oamenilor", a afirmat dr. Peter S. Kim, preşedintele Merck Research Laboratories.

Gardasil a fost conceput pentru tipurile HPV XVI şi XVIII, care sunt răspunzătoare pentru 70% dinte cancerele cervicale, precum şi pentru HPV VI-XI care provoacă 90% dintre cazurile de cancer de col uterin.

Aceste patru tipuri provoacă, de asemenea, modificări cervicale benigne care pot determina rezultate "anormale" ale testului Papanicolau.
  • Gardasil reprezintă unul dintre cele trei vaccinuri de ultimă generaţia ale Companiei Merck.
În aprilie, Merck a înaintat pentru FDA dosarul pentru obţinerea licenţei pentru Rotatq un vaccin impotriva gastroenteritei şi pentru Zostavax, un vaccin antiherpetic.
Sursa: (Rompres)

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism