OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

luni, 1 octombrie 2007

Masaj (II)

Masajul gâtului
Masajul gâtului se efectuează invers decât cel al feţei, adică de sus în jos.
La început se vor face uşoare mişcări orizontale, executate alternativ cu ambele mâini apoi cuprinzând gâtul între degetul mare şi celelalte degete şi pornind dinspre bărbie înspre decolteu până aproape de stern.
Atenţie! Glanda tiroidă va fi lăsată liberă în timpul masajului. La sfârşit se vor executa ciupituri de-a lungul cutelor, prinzând pielea între degetul arătător şi degetul mare. La masaj se vor folosi creme nutritive. De asemenea duşul cu apă rece îndeplineşte rolul unui masaj, contribuind la activarea circulaţiei sanguine. Ceafa trebuie bine masată.
Masaj pentru bărbia dublă
Se va cuprinde bărbia, între degetul mijlociu şi cel arătător (foarfeca bărbiei), alunecând de-a lungul maxilarelor. Se execută alternativ cu ambele mâini pornind din mijlocul bărbiei.
Din mijlocul bărbiei până la urechi, se vor executa mişcări de vibraţie.
Masajul decolteului Se începe prin ungerea cu o cremă grasă prin mişcări de mângâiere. Mişcarea porneşte de sub bărbie înspre comisura sânilor, apoi în sus spre urechi. Cu ajutorul degetului mare şi mijlociu, se execută ciupituri pe toată suprafaţa decolteului. Pornind de la umărul stâng, executăm o mişcare vibratorie orizontală, vibrând rapid întreaga mână de la coate până la vârful degetelor. Schimbăm mâna şi pornim de la umărul drept spre ce stâng. Palmele coboară pe umeri până la cot, apoi urcăm până la urechi.
Masajul spatelui Se recomandă masajul făcut de un specialist.
Automasajul spatelui se execută cu palmele şi degetele întinse, sau cu partea dorsală a mâinilor şi degetelor. Se fac mişcări de jos în sus, dinspre regiunea feselor până sub omoplat. Mişcările simetrice de o parte şi de alta a coloanei vertebrale, vor fi urmate de mişcări de fricţiune energică (cu partea dorsală a mâinilor) mai ales în regiunea şalelor. Îngroşarea cefei va fi combătută prin masarea zilnică a regiunii respective şi prin exerciţii de gimnastică, care să antreneze în special muşchii gâtului.
Masajul mâinilor Se ung mâinile în prealabil cu o cremă sau se pudrează cu talc.
Fiecare mână va beneficia de cel puţin de 3 minute de masaj.

Masajul va începe de la vârful degetelor.Poziţia cea mai indicată este cu coatele pe masă cu antebraţul vertical. Fiecare deget va fi masat în parte ca şi cum am îmbrăca nişte mănuşi prea strâmte. Se va insista asupra articulaţiilor de la degete masându-le circular.

Se frământă palma cuprinzând-o între degetul cel mare şi celelalte degete ale mâinii stângi sau drepte după caz. Se insistă asupra încheieturii mâinii, apoi se masează antebraţul.
Masajul se va începe la mâna dreaptă care fiind mai solicitată are nevoie mai mult de masaj decât mâna stângă.

Masajul picioarelor După o zi obositoare, când ne simţim picioarele grele, obosite, dureroase, uneori chiar roşii, tulburări datorate unei circulaţii defectuoase, un masaj descongestionant este foarte indicat.

Mişcările vor fi de mângâiere şi frământare insistându-se în special asupra tălpilor, gleznelor şi a porţiunilor din jurul genunchilor, unde de altfel există şi pericolul depunerii de grăsime. Se va masa fiecare deget, urcând spre gleznă şi frecând bine fiecare încheietură. Talpa se va masa prin mişcări circulare pornind de la degete spre călcâi. La masaj se poate folosi un ulei vegetal, o cremă hidratantă sau pudră de talc.

În cazul celulitei se recomandă masajul manual în afara celui electric, executat de o persoană calificată sau chiar de noi, având eficacitate în special în forma superficială nodulară. El va fi efectuat la început uşor, crescând treptat în intensitate, în special la ceafă şi la picioare. Masajul gleznelor Pentru gleznele umflate se execută un masaj cu o cremă specială, fricţiuni cu o loţiune descongestionantă. Se cuprinde glezna cu degetele ambelor mâini, se frământă bine apoi se urcă spre pulpă.

Masajul pulpelor Apucăm pielea între degetul mare şi index şi masăm uşor pliul format de-a lungul pulpei. După 5 minute trecem la celălalt picior. Cu degetele de la ambele mâini, pornind de la gleznă, apăsăm puternic asupra muşchilor urcând de-a lungul pulpei.

Masajul genunchilor Prin masaje manuale sau electrice poate fi îndepărtat stratul de grăsime în surplus de pe genunchi. Cu aceleaşi degete se apucă şi se frământă pielea întâi sub genunchi, apoi deasupra.

Durata: 10 minute pentru fiecare picior. Pentru genunchi supli este recomandată bicicleta sau simularea. Rezultate bune pentru tratamentul celulitei genunchilor se pot obţine frecându-le zilnic cu piatră ponce, după ce în prealabil le-am săpunit bine.

După loţionarea cu alcool camforat se recomandă un masaj cu un amestec de apă de colonie cu glicerină.

Masajul coapselor
Apucăm pielea coapsei între degetul mare şi indexul fiecărei mâini, descriind un fel de “S” cu acest pliu şi frământăm bine. După 5 minute se schimbă piciorul apoi se reîncepe; în total masajul va dura 20 de minute.

Masajul şoldurilor
Se recomandă obligatoriu practicarea zilnică a exerciţiilor fizice minimum 5 minute şi cel puţin o oră de mers pe jos în aer liber, respirând bine, şi cu muşchii abdominali contractaţi.

Pentru picioarele umflate se recomandă un masaj uşor cu o cremă ce conţine camfor, începând de la degetele picioarelor şi insistând pe gleznă, apoi se va urca pe gambă, cu mişcări verticale şi pe genunchi cu fricţiuni circulare.
Pentru picioarele musculoase sunt recomandate masaje de elongaţie şi mişcări.

În cazul în care avem varice se va evita masajul frământat, fricţionat, tapotat, aceste mişcări mărind riscul de declanşare a cheagurilor de sânge. Este indicat un masaj uşor, mângâietor, de la călcâie spre genunchi.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism