OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

miercuri, 3 octombrie 2007

Varice

Pentru a preveni aparitia varicelor

In prezent, aproximativ o treime din femeile ajunse la virsta de 25 de ani sufera din cauza problemelor legate de circulatia defectuoasa a membrelor inferioare, iar de cele mai multe ori este vorba de maladii venoase, cunoscute si sub numele de varice, care afecteaza sistemul nervos profund sau superficial.
Exista patru stadii ale afectarii varicelor:

Stadiul I, numit prevaricos, picioarele sint grele ca de plumb, apar dureri ale moletilor (incheietura gleznei) si piciorului, furnicaturi, edeme si senzatii de arsura in picioare.

Stadiul II apar varicele pe traiectul venelor,

Stadiul III apare asa-numita eczema varicoasa, in timp ce in ultimul stadiu apar ulcerele varicoase.

Cele mai indicate masuri impotriva varicelor sint exercitiile fizice, ciorapii elastici, inotul si mersul pe jos, care ajuta la ameliorarea circulatiei venoase.

  • Femeile care sufera de varice trebuie sa renunte la incaltamintea cu toc, 5 cm este limita maxima a inaltimii tocurilor pe care o recomanda medicii, iar in cazul in care au existat in familie cazuri de tromboflebite, este posibil ca si copiii sa sufere de aceasta boala.

De asemenea, sarcina poate sa provoace sau sa agraveze o boala varicoasa, insa trebuie evitate si baile sau dusurile prea fierbinti ori expunerea prelungita la soare, mai ales la plaja.

Totodata, dupa o baie normala, obisnuita, este bine sa se faca un dus ceva mai rece, iar in general: alcoolul, cafeaua, alimentele puternic aromate, cit si mirodeniile (ceai, piper, boia, ardei etc.) sint contraindicate, la fel si grasimile de origine animala, dar, de cele mai multe ori, lipsa de miscare duce la stagnarea singelui in vene si agravarea varicelor, a bolii in general.

Mentinerea nemiscata a picioarelor timp de mai multe ore conduce de cele mai multe ori la aparitia sau la inrautatirea si agravarea bolii, iar in cazul aparitiei varicelor, cit si pentru a evita agravarea bolii, tratamentul cu pilule contraceptive trebuie efectuat numai sub stricta supraveghere a medicului.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism