OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

luni, 1 octombrie 2007

Exercitii fizice de recuperare postnatala

Exercitiile fizice efectuate in mod regulat ofera proaspetei mame o diversitate de avantaje, intre care o intoarcere mai rapida la forma fizica de dinaintea sarcinii si o capacitate marita de a face fata nevoilor nou-nascutului.


Inainte de a incepe un program de exercitii de recuperare postnatala trebuie sa va consultati intotdeauna doctorul.

Factorii individuali sint cei care decid daca o lauza este sau nu apta pentru exercitiile fizice.


De exemplu, in anumite cazuri femeile sint sfatuite sa astepte pina dupa controlul postnatal de sase saptamini.


In alte cazuri, mai ales atunci cind este vorba de femei care au practicat regulat exercitiile fizice pe parcursul sarcinii, ele pot fi apte sa reinceapa programul de exercitii fizice zilnice chiar mai devreme, probabil la o saptamina sau doua dupa nastere.



Avantajele exercitiilor fizice postnatale
- Refacerea si recuperarea dupa nastere sint mult mai usoare;
- Revenirea la forma fizica de dinaintea sarcinii este mult mai rapida;
- Mama are mult mai multa energie pentru a putea face fata necesitatilor bebelusului;
- Depresia si stresul se reduc ;



Care este forma fizica de dupa nastere
Daca o femeie este la prima nastere, ea poate sa ramina socata de modificarile pe care le-a suferit corpul sau dupa nastere. Pintecele femeii insarcinate arata plin, rotund si cu pielea intinsa, dar dupa nastere el arata ca o minge de plaja dezumflata, fara tonus muscular.


Acest lucru este foarte normal si nu trebuie sa constituie un motiv de panica.


Pe parcursul urmatoarelor saptamini, uterul se va contracta si va ajuta pintecele sa se aplatizeze.


Exercitiile fizice postnatale pot ajuta in continuare la obtinerea formei fizice pe care femeia a avut-o inainte de nastere, dar acest lucru poate dura citeva luni.


Acordati-va mai intii o perioada de recuperare
Nasterea unui copil implica o solicitare deosebita a organismului, chiar daca femeia a avut parte de o nastere usoara si fara complicatii.




ATENTIE !


- Nu va simtiti obligate sa efectuati anumite exercitii fizice daca nu va simtiti in stare.



Ascultati-va corpul! In prima saptamina si chiar mai mult, este mai important sa va odihniti si sa va petreceti timpul numai in compania copilului, decit sa va petreceti timpul in parc, alergind


- Sarcina afecteaza muschii abdominali. Este important ca inainte de a incepe un program riguros de recuperare a musculaturii abdominale sa fiti sigura ca aceasta s-a vindecat complet.Pentru a verifica acest lucru, intindeti-va pe spate si puneti o mina pe abdomen. Expirati, ridicati-va capul si umerii de pe podea si apasati-va pe burta. Cautati prin palpare orice gol existent in muschii abdominali. Daca nu sinteti destul de sigure, consultati-va doctorul!
- Tineti minte ca ligamentele si articulatiile va sint inca slabite in urmatoarele trei luni, asa ca evitati sa faceti exercitii ce implica un grad mare de dificultate si care va solicita sa faceti miscari bruste.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism