OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

luni, 1 octombrie 2007

Femeile si conceptiile gresite despre pierderea in greutate


Cinci mituri dietetice false


1. Cartofii ingrasa

Se spune ca pentru a slabi trebuie sa taiem din meniu hrana ce contine carbohidrati dar acum stim ca acesti carbohidrati sint sursa de energie primara a organismului deoarece sint descompusi in glucoza, care este ca un combustibil pentru noi.

Excesul de glucoza depozitat in ficat si tesut muscular ajuta la echilibrarea nivelului de zaharuri din singe intre mese.

Ceea ce ramine este transformata in grasime, care este si ea un fel de pastrare a energiei.

Deci cartofii sau hrana bogata in carbohidrati nu ingrasa.

Totusi este clar ca incarcatura glicemica totala a mesei poate creste riscul de diabet.

O masa poate avea o incarcatura glicemica mare daca este alcatuita doar din radacinoase, orez si piine alba.

Daca incarcatura glicemica este scazuta, consumul de cartofi nu ar trebui sa fie o problema.

Mai mult decit atit, indexul glicemic al cartofului este scazut daca sint serviti reci sau cu putina grasime.

Depunerea grasimii este mult mai redusa in cazul unei diete bazate pe carbohidrati decit daca este constituita din grasimi.
2. Trebuie evitata combinarea mai multor feluri de mincare
Multe diete se bazeaza pe faptul ca sistemul nostru digestiv nu poate face fata combinatiilor de mincaruri. De obicei se spune ca carbohidratii nu fac casa buna cu proteinele cauzind probleme digestive si cresterea in greutate.

Dar este exact contrariul deoarece combinatiile pot ajuta sistemul digestiv, de exemplu: vitamina C ajuta la absorbtia fierului din mincare.

Cele mai multe alimente sint un amestec de carbohidrati si proteine, foarte putine continind unul singur, iar sistemul digestiv contine enzime care descompun alimentele ingerate.

Daca mincam numai fructe acestea ar fi foarte ocupate, dar in cazul grasimilor ar sta pur si simplu degeaba.

3. Micul dejun ar trebui sa contina numai fructe
Majoritatea fructelor nu contin carbohidratii necesari corpului dupa postul nocturn dar sint o buna sursa de fibre si vitamine. Se recomanda cerealele, mai ales cele integrale.

4. Unele alimente slabesc
Grepfrutul, de exemplu, se spune ca arde grasimea ceea ce este fals, deoarece cele ce indeplinesc acest rol sint fibrele dietetice, continind cele mai putine calorii.

Alimentele bogate in fibre ca fructele, legumele, cerealele integrale contin putine grasimi.

5. Daca bem apa in timp ce mincam ne ingrasam
Se spune ca apa dilueaza sucurile gastrice si enzimele cauzind o digestie greoaie si o crestere in greutate. Dar acest lucru nu este dovedit stiintific, chiar se spune ca apa grabeste digestia. Bauturile bogate in calorii, ca alcoolul, ne pot ingrasa daca sint consumate in exces, dar asocierea lor cu mincarea nu creste acest risc.

Totusi, asocierea alcoolului cu o mincare grasa ne poate ingrasa, regula generala raminind ca nu trebuie sa asimilam mai multa energie decit consumam.

Retineti: excesul de greutate si obezitatea sint cauzate de faptul ca mincam mai mult decit are nevoie corpul nostru. Exista multe conceptii gresite despre slabit, dar dietele drastice nu sint solutia.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism