OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

miercuri, 3 octombrie 2007

Acneea

Acneea este o boala de piele, care consta în aparitia pe corp, dar mai ales pe spate, a cosurilor si a altor puncte negre.
Acneea apare ca urmare a dereglarii de functionare a glandelor sebacee, care produc sebum, substanta ce asigura supletea si elasticitatea pielii.
Atunci cînd canalul este astupat, celulele moarte formeaza un fel de capac care nu mai permite aerisirea pielii. În aceste conditii apar negii.
Iar daca blocajul se produce la baza glandei, atunci celulele moarte se infecteaza, provocînd aparitia cosurilor.

Acneea este des întîlnita în rîndul adolescentilor, datorita în special activitatii hormonale intense la vîrsta pubertatii.
  • Netratata la timp, acneea poate lasa urme care nu se mai pot îndeparta.

Cel mai cunoscut remediu care curata pielea în profunzime, oferindu-i elasticitate, este alifia de galbenele si masca cu felii de castravete. Acest remediu naturist se foloseste înca din antichitate si timpul a demostrat ca pîna si în zilele noastre marile firme de cosmetice îsi creeaza produsele pornind de la extractul de galbenele si de castraveti.

Astazi se gasesc pe piata creme abrazive dintre cele mai variate, destinate curatirii tenului.

  • De obicei avem tendinta de a storce cosurile, pentru a scapa mei repede de ele.

Totusi nu este o idee prea buna, avînd în vedere ca adesea locul inflamat se înroseste si ramîne vinetiu mai multe zile.

  • ATENTIE ! Cel mai bine e sa lasam cosul sa coaca bine si cînd puroiul este aproape de vîrf, sa tragem pielea din jur în lateral. Astfel, puroiul va iesi singur, fara a mai fi nevoie sa ne strîmbam de durere ca ne strivim pielea. Asa vom evita înrosirea zonei respective si a doua zi de dimineata, dupa ce aplicam putin fond de ten, fata noastra va fi ca noua.

În cazul în care va confruntati cu o adevarata eruptie cauzata de vîrsta (mai ales la adolescenti) e bine sa preparati un ceai din doua lingurite de trifoi, o lingurita de urzici si o lingurita de coada soricelului.

Folositi zaharina. Beti cîte o cana o data la trei ore. Ceaiul are proprietatea de a grabi desfundarea porilor; în acest fel celulele moarte sînt rarefiate si împiedicate sa formeze cosuri noi.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism