OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

duminică, 18 noiembrie 2007

Vaccinul impotriva papiloma virusului uman a depasit asteptarile

Vaccinul Gardasil asigura protectie impotriva serotipurilor de papilomavirus care produc 90% dintre cancerele cervicale. Gardasil a aparut pe piata in urma cu un an, oferind protectie impotriva serotipurilor 16 si 18 de papilomavirus, serotipuri responsabile de 70% dintre toate cancerele cervicale, precum si impotriva seroptipurilor 6 si 11, care produc vegetatiile veneriene (veruci genitale).

Studiul efectuat pe 11000 de femei intre 15 si 26 ani a aratat ca Vaccinul Gardasil protejeaza in proportie de 38% si de alte 10 serotipuri papilomavirus responsabile de inca 20% dintre cancerele cervicale.

"Cercetarile recente au demonstrat ca Vaccinul Gardasil asigura protectie suplimentara impotriva altor serotipuri de papilomavirus, afirma Darren Browen, profesor in medicina, microbiologie si imunologie la Universitatea de Medicina din Indianapolis.

Gardasil asigura protectie impotriva altor 10 serotipuri de papilomavirus."Cercetarile efectuate de catre Brown, expuse anul acesta in cadrul unei reuniuni a medicilor oncologi, au aratat ca Vaccinul Gardasil asigura protectie de 100% impotriva serotipurilor 16 si 18, timp de 5 ani dupa administrare.

Un studiu recent, expus la o reuniune a Societatii de Microbiologie, arata ca vaccinul Gardasil :

- Vaccinul Gardasil este activ in proportie de 10% impotriva altor 10 serotipuri virale care produc cancer cervical

- Vaccinul Gardasil ofera protectie in proportie de 45% impotriva infectiei persistente cu serotipurile 45 si 31, implicate de asemenea in producerea cancerului cervical

-Vaccinul Gardasil previne in proportie de 62% aparitia leziunilor precanceroase produse de catre cele 2 serotipuri mentionate mai sus Brown afirma ca aceasta protectie suplimentara este usor explicabila avand in vedere ca serotipurile sunt inrudite:"Aceste serotipuri sunt inrudite din punct de vedere genetic, deci ne putem astepta la existenta unei protectii impotriva unor serotipuri aditionale, lucru care a fost si demonstrat" afirma Brown.

Cancerul cervical

Vaccinul Gardasil a constituit baza a numeroase dezbateri din momentul aparitiei pe piata, avand sustinatori care doreau vaccinarea de rutina a femeilor tinere, altii fiind de parere ca Vaccinul Gardasil promoveaza promiscuitatea si impiedica exercitarea drepturilor parintesti. Texasul este primul stat care a comercializat Vaccinul Gardasil .

Centrul de Control al Bolilor recomanda vaccinarea tuturor fetitelor cu varsta cuprinsa intre 11 si 12 ani, putand fi administrat si incepand cu 9 ani.

Vaccinul Gardasil este recomandat si femeilor intre 13 si 26 ani care nu au fost vaccinate sau nu au incheiat seria de vaccinari. Brown afirma ca noile descoperiri vor determina mai multi parinti sa isi vaccineze copiii de sex feminin. Brown atentioneaza asupra faptului ca efectuarea Vaccinul Gardasil nu implica neefectuarea controalelor ginecologice periodice si a testului Papanicolau in vederea depistarii precoce a leziunilor precanceroase sau canceroase.

BINE DE STIUT !

Scott M. Hammer, doctor in medicina, sef al departamentului de Boli Infectioase al Universitatii Columbia din New York si presedinte al comitetului care a ales studiile ce vor fi prezentate la conferinta, afirma ca "acestea sunt informatii foarte importante pentru femei".S-a demonstrat ca Vaccinul Gardasil protejeaza impotriva serotipurilor 6, 11, 16 si 18 de papilomavirus, dar nu se stia ca asigura si protectie suplimentara."Noile studii demonstreaza ca Vaccinul Gardasil asigura protectie de 35-40% impotriva altor tipuri de papilomavirus ce produc cancer cervical", afirma acesta.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism