OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

sâmbătă, 24 noiembrie 2007

Rujurile contin plumb cu toate ca a fost interzis..

Aveti grija la zugraveala, s-ar putea sa cada ..

Vesti alarmante facute publice de o organizatie americana pentru protectia consumatorilor.

Mai bine de jumatate din rujurile testate contineau plumb, iar produsele unor firme cunoscute ca L'Oreal, Cover Girls sau Christian Dior au un continut mai ridicat in plumb decat celelalte.

In cadrul Campaniei pentru Cosmetice sigure au fost testate 33 de marci diferite de produse de infrumusetare, iar in 61% dintre rujurile analizate s-a depistat plumb in proportii variabile, de la 0,03 la 0,65 unitati pe milion.

Rujurile, la fel ca si bomboanele sunt inghitite, iar o treime din rujurile testate contineau mai mult plumb decat limita admisa pentru acadele, reiese din raportul realizat de organizatia americana.

In trecut, plumbul era un ingredient folosit frecvent in rujul de buze, dar din cauza toxicitatii autoritatile au decis sa il interzica.

Cu toate acestea unele firme de cosmetice continua sa il foloseasca, chiar daca in cantitati foarte mici.

Asociatia Producatorilor de Cosmetice a dat publicitatii o declaratie de presa in care se spune ca in cazul rujurilor unde s-a descoperit plumb, acest metal a ajuns in mod natural, din celelate ingrediente si nu a fost adaugat intentionat.

La randul lor, reprezentatii L'Oreal din SUA au spus ca produsele lor sunt supuse unor teste de toxicitate in mod regulat si nu incalca legislatia in vigoare.

Cantitatea de plumb pe care ar putea-o inghitit cineva din rujul de buze este de sute de ori mai mica decat cea pe care o ia din mancare, aerul respirat si apa potabila”, se arata si intr-un raport al Procter & Gamble.

Sursa: TopSanatate

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism