OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

joi, 15 noiembrie 2007

Spondiloza Cervicala - Spondiloza

Cunoscuta sub numele de artroza vertebrala, spondiloza este o forma de reumatism foarte des intalnita. Unele forme pot sa apara chiar si inainte de varsta de 10 ani. Dupa localizare, se diferentiaza trei forme clinice.

STATI PREA MULT TIMP PE SCAUN !

Semnele de spondiloza cervicala sunt durerile in regiunea cervicala sau occipitala, intepenirea cefei, astenia, ametelile. Poate fi considerata boala profesionala, fiind frecvent intalnita la persoanele care lucreaza vreme indelungata stand pe scaun. spondiloza toracala se manifesta indeosebi prin nevralgie intercostala.

Se amelioreaza prin repaus, dar poate debuta chiar la varste foarte fragede, de sub 10 ani. Spondiloza lombara este cunoscuta sub numele de lumbago. La aceasta, durerea acuta este resimtita la nivelul mijlocului, ca urmare a unor eforturi fizice deosebite, a expunerii la frig, umezeala sau curenti de aer. Are durata scurta, de la cateva ore la cateva zile, si determina incapacitate temporara de munca.

Acest tip de reumatism ramane cantonat strict la nivelul articulatiilor afectate, fara a atinge si organele interne din vecinatate. Are de suferit, insa, mobilitatea organismului, amplitudinea miscarilor la nivelul articulatiilor fiind in continua reducere.

Se recomanda miscarile moderate (ca amplitudine si durata), pentru refacerea tonusului muscular. De asemenea, trebuie evitata suprasolicitarea articulatiilor prin stat in aceeasi pozitie mult timp si prin mers prelungit. Se mai recomanda scaderea in greutate, daca este cazul.

Aplicarea locala de caldura si de alifii, administrarea de calmante, antinevralgice sunt doar cateva din solutiile recomandate pentru atenuarea durerii si redarea mobilitatii articulatiilor.

Fizioterapia, balneoterapia, acupunctura si reflexoterapia sunt si ele foarte bune in cazul spondilozei.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism