OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

joi, 15 noiembrie 2007

Nasterea prematura

Nasterea prematura (inainte de termen) este nasterea care se produce inainte de a 37 –a saptamana de amenoree (dupa ultima menstruatie).

Sarcina dureaza in medie 266 zile de la data fecundarii.

Dar, in practica obstetricala, inceputul sarcinii este fixat in prima zi a ultimului flux menstrual normal, fecundarea fiind considerata a fi avea loc la aproximativ 14 zile dupa inceputul ultimei menstruatiei. Astfel incat durata medie a sarcinii este de 280 zile, sau 40 saptamani de amenoree (absenta a menstruatiei).

Copilul prematur este cel nascut intre a 22-a si a 37-a saptamana de amenoree (absenta a menstruatiei). In schimb, copilul nascut dupa 41 saptamani si 3 zile este numit postmatur. Cu cat prematuritatea este mai importanta, cu atat bebelusul este mai fragil, iar posibilitatile sale la nastere de a supravietui fara asistenta medicala sunt scazute.

In cazul unei nasteri ce are loc inainte de a 32-a saptamana (o varsta gestationala critica), mortalitatea perinatala este frecventa, iar sechele neurologice sau psihomotorii sunt posibile.

Din aceste motive, este foarte important ca nasterile premature sa fie evitate, prin depistarea factorilor de risc si controlarea lor in masura posibilului.

Sarcina multipla, infectiile urinare sau genitale, placenta praevia, diabetul, hipertensiunea gestationala (in timpul sarcinii), varsta, obiceiurile de viata prea extenuante, luarea in greutate, sau dimpotriva, slabirea accentuata…toti acesti factori trebuie luati in considerare in timpul unei sarcini.

Prematurul va prezenta patologii mai mult sau mai putin importante in functie de varsta sarcinii.

De exemplu, imaturitatea pulmonara poate impiedica nou-nascutul sa respire spontan si va necesita asistenta ventilatorie. In cazul in care corpul nu se adapteaza la temperatura ambianta, exista riscul unei hipotermii, iar prematurul va fi pus in incubator. Vor fi administrate perfuzii cu solutie de glucoza deoarece exista riscul unei hipoglicemii.

Imaturitatea tubului digestiv poate provoca tulburari metabolice si nutritionale.

Sursa: Romedic

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism