OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

joi, 22 noiembrie 2007

Retete de post

Reteta de post - Salata de cartofi si avocado (6 portii)

Ingrediente reteta de post : 5 cartofi, 1/2 vinegreta, sare si piper, dupa gust 200 g de morcovi taiati cubulete, 1 cana de rosii pitice taiate in jumatati,1 avocado mediu seminte de dovleac prajite (pentru topping)

Mod de preparare reteta de post : Se lasa la cuptorul cu microunde sau la cuptor cartofi pana ii patrunde putin, insa sa ramana mai tari; se pun apoi intr-un bol cu apa rece; dupa racire se decojesc si se taie cubulete; se amesteca intr-un bol cu vinegreta si cu morcovii fierti si se presara sare si piper; aseaza pe un platou frunze de salata verde si pune compozitia cu cartofi in centru; aranjeaza bucatile de rosii si cele de avocado la marginea platoului; presara deasupra compozitiei semintele de dovleac prajite.

Ratatouille - reteta de post (4 portii)

Ingrediente reteta de post : 4 vinete mari, 2 zucchini potriviti, 2 ardei (rosii, verzi sau galbeni) feliati, 450 g de rosii pitice, 1 ceapa mare, maruntita, 6-8 catei de usturoi maruntiti, 1 lingura frunze de rozmarin maruntit (sau uscat) sare, piper si ulei de masline, dupa gust.

Mod de preparare reteta de post : Se taie vinetele si zucchini in bucati mai mari; rosiile pitice se lasa intregi, deoarece se vor coace mai lent (daca folosesti rosiile normale, atunci taie-le in jumatate); stropeste tava cu ulei de masline si aseaza in ea toate legumele; presara rozmarin, sare, piper si putin ulei de masline deasupra lor; se introduce la cuptor pentru 20 de minute, amestecandu-le putin o data la 10 minute; serveste fierbinte sau rece.

Poti sa folosesti aceasta compozitie si pentru paste si presara pe deasupra putin busuioc proaspat si nuci macinate.

Informatii nutritionale reteta de post : 102 kcal; 4 g proteine; 22 g carbohidrati; 0 mg colesterol; 17 mg sodiu; 7 g fibre.

Sursa: TopSanatate

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism