OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

miercuri, 7 noiembrie 2007

Mituri despre infertilitate

Infertilitatea

In momentul in care o femeie vrea sa aduca pe lume un copil, si observa ca nu ramane insarcinata mult timp, se sperie..

Cere ajutorul la medicul ginecolog sau intreaba diferite femei care ar putea fi cauza.

Multe dintre persoanele neavizate medical ii spun multe lucruri care le-au auzit sau le-au citit prin diferite carti...

Exista foarte multe mituri legate de infertilitate cum ar fi:

Infertilitatea este o problema feminina. Fals: Foarte multe cupluri au probleme de infertilitate. Insa, in aproximativ 40% dintre ele, problema nu este feminina, ci dimpotriva, masculina. In ultimii ani, a crescut infertilitatea la barbati.

Este foarte usor sa ramai insarcinata. Fals: Cercetatorii au descoperit ca 1 din 10 cupluri au probleme de infertilitate. Fie este vorba de femeie, fie de barbat. In egala masura, cei doi parteneri pot fi infertili.

Prezenta ciclului menstrual reprezinta faptul ca poti ramane insarcinata. Fals: Se poate sa ai ciclu menstrual regulat, dar sa nu fii fertila. Problemele infertilitatii, de multe ori pot sa nu intrerupa ciclul menstrual. Menstruatia nu faciliteaza crearea unui ovul.

Femeile peste 40 de ani pot avea o sarcina fara probleme. Fals: Doua treimi dintre femeile pana in 40 de ani, pot avea probleme de infertilitate si nu pot sa ramana insarcinate pe cale naturala. Nu este imposibil, insa o astfel de sarcina trebuie supravegheata atent.

Daca ai nascut o data, inseamna ca poti ramane insarcinata din nou. Fals: Se poate sa poti concepe un copil si apoi sa intampini probleme de fertilitate. O cauza majora in aceste situatii o reprezinta inaintarea in varsta.

Daca ai peste 35 de ani, nu mai poti ramane insarcinata. Fals: Intr-adevar, odata cu inaintarea in varsta, scade si fertilitatea, dar asta nu inseamna neaparat ca nu mai poti ramane insarcinata. Daca esti sanatoasa, iar organismul tau nu a intampinat probleme pe parcurul vietii, cu siguranta mai poti avea copii. Nu dispera si consulta un specialist!

Dorinta de a deveni mama creste sansele de a ramane insarcinata. Fals: De-a lungul timpului, au aparut noi tehnologii care ajuta un cuplu sa devina parinti. Insa, exista foarte multe cazuri, in care infertilitatea, din pacate, nu este tratabila.

Infertilitatea provoaca destramarea casniciei. Fals: Desi problema infertilitatii necesita timp, efort si multa energie consumata, asta nu inseamna ca odata ce va cofruntati cu aceasta problema sa va afecteze viata personala. De obicei cuplurile care sunt solide si bazate doar pe dragoste, vor trece peste toate obstacolele in viata.

Sursa: StilFeminin.ro

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism