OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

sâmbătă, 24 noiembrie 2007

Buy Nothnig Day

… alatura-te unui fenomen social-ecologic global care vrea sa prelungeasca viata Pamantului.

Desi masinile hibrid si majoritatea masurilor prin care incercam sa limitam emisiile industriale sunt demersuri bine-venite in protejarea mediului, adevarata solutie se rezuma la o singura actiune:

TREBUIE sa consuman mai putin!... acesta este mesajul pe care "Buy Nothing Day vrea sa il transmita.

24 noiembrie 2007 este ziua in care, timp de 24 de ore, activisti sociali, ecologisti si cetateni preocupati de mediu din peste 65 de tari vor marca fenomenul cultural global aflat la a 15-a desfasurare anuala, "Ziua in care nu se cumpara nimic" (Buy Nothing Day).

Un manifest activ impotriva unei societatii de consum care pare sa scape de sub control, aducand prejudicii inimaginabile mediului inconjurator, "Buy Nothnig Day" isi are originea in Vancouver, Canada.

Dorind sa determine o schimbare in rutina zilnica a individului, in speranta ca inca detine o morala sociala, evenimentul a luat amploare odata cu constientizarea si mediatizarea schimbarilor climatice pe care le implica incalzirea globala.

Astfel, numarul celor care au ajuns sa celebreze o zi a non-consumului, a crescut si datorita sustinerii semnificative de care a avut parte "Buy Nothing Day": CNN, NBC, BBC, USA Today, Wired sau CBS.

Creativitatea si-a spus cuvantul si, in afara de activitatea de "a nu cumpara", sustinatorii acestei zile au luat si alte masuri pentru a atrage atentia asupra pericolului numit supraconsum: costume de branduri-monstru, parcuri/mall-uri transformate in ospicii pentru shopaholici etc.

Individvidual, si tu te poti alatura sutelor de oameni care vor sa ajute Pamantul, si asta, nu doar pentru 24 de ore.

Pentru ca oferta este rezultatul cererii, piata de consum ar putea fi modificata daca ai achizitiona cumpatat!

Sa fim sinceri!

De cate ori nu ai aruncat la gunoi produse cumparate si nefolosite?

Si in Romania s-a incercat o activitate organizata care sa puncteze sustinerea fenomenului "Buy Nothing Day".

In urma cu 2 ani, aproximativ 20 de persoane, "inarmate" cu cosuri si carucioare s-au plimbat pe culoarele unui hypermarket din Bucuresti, fara sa cumpere nimic - adunand diverse produse, pe care, insa, le-au refuzat la casa.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism