OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

luni, 5 noiembrie 2007

Reguli pentru o slabire sanatoasa fara riscul yo - yo

10 reguli de aur pentru o slabire sanatoasa!

regula nr. 1: Nu reduceti drastic cantitatea de calorii. Daca organismul nu este hranit suficient, el isi va incetini si regla metabolismul, avand, totusi, grija sa-si creeze rezerve de grasime pentru a supravietui in noile conditii "vitrege". prin infometare nu faceti altceva decat sa reduceti nivelul arderilor, de aceea, la sfarsitul curei de slabire, cand reveniti la regimul normal de hranire, de cele mai multe ori kilogramele date jos se pun la loc, de obicei cu ceva "bonusuri" consistente. incercati sa mancati cam 2/3 din cantitatea de hrana cu care erati obisnuit. calculati-va necesarul minim absolut de calorii si nu coborati sub aceasta valoare. pentru mentinerea functiilor vitale, un organism adult are nevoie de 1 kcal/kg corp/ora de veghe.

regula nr. 2: Nu va infometati. Mesele trebuie sa fie mici si dese. optim ar fi sa mancati la 3-4 ore, fie doar un fruct sau o bucatica de cascaval. masa luata dupa o pauza lunga poate provoca o secretie prea mare de insulina, ce are drept efect acumularea de grasime.

regula nr. 3: Evitati fainoasele procesate industrial. Acestea contin faina si zahar rafinate, care sunt absorbite foarte repede de organism, ducand la o secretie abundenta de insulina. in schimb, nu evitati faina si cerealele integrale - painea neagra, fulgii de cereale integrali, pastele facute din faina integrala si orezul nedecorticat - pentru ca vitaminele si mineralele continute de acestea sunt absolut necesare organismului. consumate cu moderatie nu dauneaza curei de slabire.

regula nr.4: Nu ocoliti grasimile sanatoase, cum ar fi cele continute de carnea de peste, nuci sau uleiul din floarea soarelui si, mai ales, uleiul de masline. nu sunt doar benefice organismului din foarte multe puncte de vedere, ci chiar absolut necesare, intrucat o parte din vitaminele vitale sunt liposolubile, deci au nevoie de grasimi pentru a fi asimilate.

regula nr. 5: Mancati mai putini carbohidrati si compensati deficitul cu proteine. Atentie, totusi, nu aplicati regula in mod extrem, carbohidratii sunt necesari intrucat reprezinta sursa primara de energie a organismului in general, si unica sursa de energie pentru unele organe, cum ar fi creierul. pe de alta parte, o dieta bazata preponderent pe proteine poate duce, in timp, la afectiuni ale rinichilor. se recomanda includerea celor trei tipuri de nutrienti in proportii egale in meniul zilnic: 33% carbohidrati, 33% proteine si 33% grasimi.

regula nr. 6: Evitati combinatia carbohidrati-grasimi. Este cea mai nociva in cura de slabire, din pacate este si cea mai raspandita in alimentatia noastra obisnuita. sandvisurile cu mezeluri sau branzeturi, produsele de patiserie, pizza, pastele cu branza sau carne, cartofii prajiti, asocierile intre carne si cartofi sau orez, toate sunt dezastruoase pentru echilibrul nostru ponderal. fainoasele - atentie, se accepta doar cele integrale - se pot combina numai cu legume sau lactate complet degresate. carnea poate fi combinata cu legume, exceptie facand cartofii, porumbul, fasolea boabe, mazarea. prudenta si la combinatia cu morcovi, caci acestia contin mult zahar. proteinele se impaca bine cu oricare din ceilalti doi nutrienti.

regula nr. 7: Mancati carbohidratii in prima parte a zilei si grasimile in a doua parte. Astfel veti face "plinul" de energie dimineata, cand organismul are nevoie de combustibil, iar rezervele pe care insulina are grija sa le faca nu vor fi stocate ci consumate in cursul zilei.

regula nr. 8: Fixati-va portia inainte de masa si nu o depasiti. Mancati de foame, nu de pofta. nu uitati ca senzatia de satietate apare cu o mica intarziere, deci opriti-va din mancat inainte de a simti ca aveti stomacul plin.

regula nr. 9: Faceti sport. Exercitiile aerobe - inclusiv alergarea, mersul pe bicicleta - ajuta la arderea grasimilor.

regula nr. 10: Faceti sport cu greutati. Dezvoltarea masei musculare intensifica arderile metabolice deoarece muschii sunt consumatori de energie, spre deosebire de alte tipuri de tesuturi ale organismului.Luati suplimente alimentare!! - sunt benefice si necesare oricand, intrucat alimentatia obisnuita cu greu acopera intreg necesarul de vitamine si minerale al organismului. cu atat mai necesare sunt in timpul curei de slabire, deoarece ofera combinatii de nutrienti esentiali in formula concentrata, deci veti putea micsora cantitatea de hrana fara teama de a lipsi organismul de elemente vitale.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism