Reteta de post - Salata de iarna cu sfecla
Ingrediente reteta de post : 4 conserve de sfecla sau 2 radacini se sfecla proaspata curatata si feliata;2 hasme maruntite, 4 linguri ulei de masline, 3 ramurele de magheran proaspat (sau 2 linguri uscat), 3 ramurele de cimbru proaspat (sau 2 linguri uscat), 3 ramurele de oregano proaspat (sau 2 linguri uscat), sare si pier dupa gust cateva bucati de soia, 120 g de branza (daca prepari salata cand nu esti in post),1 felie de paine neagra taiata, cubulete zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 cana miere de albine, 2 linguri de otet balsamic, zeama de la 1/2 portocala, cateva smochine maruntite, 1 pumn de frunze proaspete de arugula (optional)
Mod de preparare reteta de post :
- se incalzeste cuptorul la 350 grade Celsius;
aseaza pe o folie de aluminiu bucatile de sfecla, lasand spatiu pentru a putea fi indoita folia; - presara deasupra hasmele maruntite, verdeturile proaspete si uscate;
- stropeste pe deasupra cu ulei de masline si pune sare si piper, dupa gust;
- indoaie folia astfel incat compozitia sa fie complet acoperita si lasa la cuptor timp de 30 de minute (ai optiunea de a prepara aceste bucate si la gratar);
- se fierb bucatile de soia si se scurg de apa;
- stropeste cubuletele de paine cu ulei de masline si lasa-le la cuptor 10-15 minute, pana cand devin usor crocante;
- sosul: amesteca mierea de albine, zeama de lamaie, zeama de portocala, otetul, uleiul de masline, sarea si piperul;
- scoate sfecla de la cuptor; indeparteaza verdeata (daca ai folosit frunze proaspete) si varsa restul compozitiei pe un platou;
- presara cubuletele crocante de paine, smochinele si sosul;
- adauga soia (sau daca nu esti in post o poti inlocui cu felii de sunca) si amesteca in compozitie;
- inainte de a servi se presara frunzele de arugula si branza (daca nu esti in post).
Sursa: TopSanatate
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu