OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

joi, 22 noiembrie 2007

Retete de post - Dovlecei gratinati

Dovlecei gratinati - reteta de post

Ingrediente reteta de post : 4 dovlecei mari (de preferat cei cu coaja verde inchis), 2 rosii, 50 gr. parmezan ras, 2 oua, 200 ml lapte, 2 catei de usturoi, 1 lingurita de ierburi de provence sau cimbru, 1 lingurita de zahar, 2 linguri de ulei, 8 frunze de busuioc, sare si piper;

Mod de preparare reteta de post Se incalzeste cuptorul inainte la temperatura medie. Se spala rosiile si dovleceii.

Se taie dovleceii in felii subtiri. se curata cateii de usturoi si se taie lamele. se taie rosiile in bucatele dreptunghiulare si se lasa deoparte. Se pune uleiul la incalzit intr-o tigaie, se adauga dovleceii impreuna cu usturoiul, ierburile, sarea, piperul si zaharul si se lasa timp de 5 minute, se amesteca din cand in cand.

Se adauga 2 linguri de apa, se acopera, se da la focul mic si se lasa inca 5 minute. Intre timp, se bate ouale intr-un bol si se incorporeaza laptele.Se aseaza dovleceii intr-un vas special pentru cuptor, se niveleaza cu o lingura de lemn, se aseaza deasupra rosiile si se acopera cu ouale cu lapte.

Se presara busuiocul si parmezanul ras. Se lasa 15 minute la cuptor.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism