Tocanita cu vinete - reteta de post
Ingrediente retete de post: 400 gr. cuburi de vinete, 300 gr. rosii pasate, 2 linguri usturoi pisat, 300 gr. cuburi de rosii, 1 lingura de bulion, 6 linguri de ulei, 1 foaie de dafin, sare, piper, zahar, 300 gr. cartfi fierti in coaja, 250 gr. cuburi de ardei gras rosu, 250 gr. cuburi de ardei gras galben.
Mod de preparare retete de post : Se sareaza vinetele si se lasa cca. 20 min.
Se caleste in ulei, o lingura de usturoi. Se adauga rosiile, bulionul, foaia de dafin si se fierbe 20 min. Se adauga sare, piper si zahar.
Se sterg vinetele si se prajesc; se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie.
Se prajesc cartofii, se sareaza si se pipereaza. Ardeiul gras si restul de usturoi se calesc, se sareaza si se pipereaza.
O forma se tapeteaza cu cartofi; se aseaza ardeii grasi, vinetele si sosul de rosii.
Se coace 12 min. la 200 grade C.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu