Pilaf de dovleac - Reteta de post
Ingrediente reteta de post :
- 350 g dovleac,200 g orez, 1 gutuie mare,
- 2 mere ,70 g stafide .
- 2 linguri de ulei de masline , nuca
Mod de preparare reteta de post : Orezul se spala bine si se lasa sa se inmoaie. Dovleacul se taie in felii si se curata de coaja si seminte.
Gutuia si merele se curata si ele de seminte, se taie in bucati mici si se amesteca cu stafide si nuca.
Feliile de dovleac se calesc intr-o cratita in care s-a pus uleiul de masline.
Se pune la cuptor intr-o craticioara, o treime din orez scurs, apoi fructe amestecate cu dovleac, putina apa,iar orez, apoi fructe cu dovleac, apa si se termina adaugand restul de orez.
Este un pilaf de dovleac excelent. In mod sigur o sa-ti placa.
Sursa: Delly
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu