Reteta de post - Pilaf cu naut si rosii
Ingrediente reteta de post:
- 1 cana orez, 1 foaie de dafin;
- 1 catel de usturoi maruntit, 3 ramurele de cimbru (sau uscat);
- 2 rosii, decojite fara samburi si maruntite;
- 1 cana 1/2 de naut gatit sau o conserva de naut; sare, piper ,
- cateva legume (la alegere) maruntite, patrunjel pentru garnisire.
Mod de preparare reteta de post:
Intr-un recipient pentru supa se pune la foc mic putin ulei de masline, dafinul, usturoiul, cimbrul si rosiile maruntite; apoi se adauga nautul si se lasa pe foc inca 10-20 de minute, pana cand compozitia se transforma intr-o pasta; se pun legumele alese si se condimenteaza cu sare si piper; se aduce pana la punctul de fierbere, se adauga orezul si se tine pe foc mic 20 de minute; se stinge focul si se lasa sub capac timp de 30 de minute; se garniseste cu frunze de patrunjel.
Sursa: TopSanatate
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu