Aceasta cura dureaza 13 zile si schimba metabolismul. Efectul ei face ca dupa cea de-a 13 zi sa puteti manca normal, fara a lua in greutate in urmatorii 2 ani.
Nu este una din curele dietetice normale, ci una care ajuta la cresterea puterii arderilor si a metabolismului. De aceea are influenta si dupa intreruperea curei.
Daca cura se face punct cu punct, fara nici o abatere de la regim, se poate pierde toata grasimea de prisos din corp (7-20 kg). Cura trebuie urmata timp de 13 zile – nici mai mult, nici mai putin.
Daca in timpul curei se bea o bere, un pahar de vin, se mananca o bomboana, guma de mestecat sau un pic de mancare in plus, trebuie sa intrerupeti imediat cura, caci nu mai are nici un efect.
Cura se poate relua dupa o jumatate de an si daca nu s-a ajuns mai departe de a 6-a zi, se poate relua dupa 3 luni. Daca cura este urmata punct cu punct timp de 13 zile, nu se permite reluarea curei sub nici o forma in urmatorul an.
Se recomanda reluarea curei numai dupa 2 ani, daca este absolut necesar. Din cauza lungimii curei este dificila planificarea ei dinainte.
Respecta urmatoarele indicatii:
- daca intre timp devii foarte infometat(a), bea apa
- cel putin doi litri pe zi;
- salata folosita in timpul curei trebuie sa fie salata verde proaspata;
- codul se poate inlocui cu pastrav sau calcan;
- cafeaua nu trebuie inlocuita cu ceai si trebuie mancat un cub de zahar, precum este precizat;
- iaurtul natural este iaurtul fara fructe/zahar;
- aprovizionarea cu necesar se face cel mai bine din timp.
PRIMA ZI:
- Mic dejun: 1 ceasca de cafea + 1 cub zahar
- Pranz: 2 oua fierte tare + spanac fiert + 1 rosie
- Cina: 200 g friptura de vaca + salata cu ulei si zeama de lamaie
A DOUA ZI:
- Mic dejun: 1 ceasca de cafea + 1 cub zahar
- Pranz: 200 g sunca + 1 cutie iaurt natural
- Cina: 200 g friptura de vaca + salata cu ulei si zeama de lamaie
A TREIA ZI:
- Mic dejun: 1 ceasca de cafea + 1 cub zahar + 1 felie paine prajita
- Pranz: 2 oua fierte tari + 1 felie sunca + salata
- Cina: telina fiarta + 1 rosie + un fruct proaspat
A PATRA ZI:
- Mic dejun: 1 ceasca de cafea + 1 cub zahar + 1 felie paine prajita
- Pranz: 200 ml suc de portocale + 1 cutie iaurt natural
- Cina: 1 ou fiert tare + 1 morcov ras + 1 cutie branza de vaci
A CINCEA ZI:
- Mic dejun: 1 morcov mare ras cu zeama de lamaie
- Pranz: 200 g cod fiert cu zeama de lamaie + 1 lingurita unt
- Cina: 200 g friptura de vaca + salata de telina
A SASEA ZI:
- Mic dejun: 1 ceasca de cafea + 1 cub zahar + 1 felie paine prajita
- Pranz: 2 oua fierte tari + 1 morcov mare ras
- Cina: ½ pui + salata cu ulei si zeama de lamaie
A SAPTEA ZI:
- Mic dejun: 1 ceasca de ceai fara zahar
- Pranz: nimic (bea multa apa, ajuta)
- Cina: 200 g cotlet de miel + 1 mar
A OPTA ZI:
- Mic dejun: 1 ceasca de cafea + 1 cub zahar
- Pranz: 2 oua fierte tari + spanac fiert + 1 rosie
- Cina: 1 friptura mare (300 g) + salata cu ulei si zeama de lamaie
A NOUA ZI:
- Mic dejun: 1 ceasca de cafea + 1 cub zahar
- Pranz: 200 g sunca + 1 cutie iaurt natural
- Cina: 1 friptura mare (300g) + salata cu ulei si zeama de lamaie
A ZECEA ZI:
- Mic dejun: 1 ceasca de cafea + 1 cub zahar + 1 felie paine prajita
- Pranz: 2 oua fierte tari + 200 g sunca + salata cu lamaie
- Cina: telina fiarta + 1 rosie + 1 fructa proaspata
A UNSPREZECEA ZI:
- Mic dejun: 1 ceasca de cafea + 1 cub zahar + 1 felie paine prajita
- Pranz: 200 ml suc de portocale + 1 cutie iaurt natural
- Cina: 1 ou fiert tare + 1 morcov ras + 1 branza de vaci (mica)
A DOUASPREZECEA ZI:
- Mic dejun: 1 morcov mare ras cu zeama de lamaie
- Pranz: 200 g cod fiert cu lamaie + 1 lingurita unt
- Cina: 1 friptura mare (300 g) + salata de telina
A TREISPREZECEA ZI
- Mic dejun: 1 ceasca de cafea + 1 cub zahar + 1 felie paine prajita
- Pranz: 2 oua fierte tari + 1 morcov mare ras cu zeama de lamaie
- Cina: 250 g pui + salata cu ulei si zeama de lamaie
dietetician Beatrice Oancea
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu