- Gardasil, vaccinul experimental al Companiei Merck a reuşit să prevină (în proporţie de 100%) leziunile precanceroase cervicale şi cancerele cervicale non-invazive asociate infecţiei cu virusul HPV, urmând ca firma Merck să înainteze dosarul către "Food and Drug Administration" (FDA) pentru obţinerea licenţei, în ultimul trimestru din 2005.
- Femeile cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani au primit câte trei doze de Gardasil versus placebo.
În studiu au fost incluse 12.167 de femei din 90 de centre de studiu din Brazilia, Columbia, Danemarca, Finlanda, Islanda, Mexic, Norvegia, Peru, Polonia, Singapore, Suedia, Regatul Unit al Marii Britanii şi SUA (inclusiv Puerto Rico), fiind egal distribuite în cele două grupuri.
- Obiectivul studiul Future II a fost evaluarea incidenţei leziunilor precanceroase cervicale asociate infecţiei HPV XVI/XVIII, cunoscute sub denumirea de neoplazii cervicale intraepiteliale 2/3 şi a cancerelor non-invazive.
"Acestea sunt primele date esenţiale ce demonstrează faptul că vaccinarea cu Gardasil a redus incidenţa stărilor precanceroase şi a cancerelor non-invazive cervicale asociate infecţiei cu HPV XVI şi XVIII", a afirmat dr. Laura Koutsky, investigator principal în Grupul de Cercetare a HPV de la Universitatea din Washington Seattle.
Gardasil a fost conceput pentru tipurile HPV XVI şi XVIII, care sunt răspunzătoare pentru 70% dinte cancerele cervicale, precum şi pentru HPV VI-XI care provoacă 90% dintre cazurile de cancer de col uterin.
- Gardasil reprezintă unul dintre cele trei vaccinuri de ultimă generaţia ale Companiei Merck.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu