In continuare va voi prezenta cateva sucuri naturale din fructe si legume impreuna cu beneficiile acestora pentru sanatate.
Sucul de morcovi, se va bea in cantitati de 200 ml pe zi, dimineata pe stomacul gol, timp de 3 saptamani, dupa care se va face o pauza de 7 zile.
- Este izvorul cel mai bogat in vitamina A usor asimilabila si contine cantitati insemnate de vitamina B2, C, E, D, F, si de minerale, K; Na, Ca, Mg, Fe.
Stimuleaza pofta de mancare si ajuta digestia, cicatrizeaza formatiunile ulceroase gastro-intestinale, dizolva formatiunile canceroase, fiind de asemenea de un pretios ajutor in mentinerea structurii osoase a dintilor.
- Femeile insarcinate ar trebui sa bea mult suc de morcov in ultimele luni de sarcina. De asemenea este indicat in boli hepato-biliare, si dermatologice.
Sucul de lucerna este indicat in bolile arterelor si ale inimii. Sucul de laptuca hraneste radacina parului, este bogat in K; Na, Ca, Mg, Fe, Si, si P. Se va amesteca cu suc de morcov si lucerna. Dupa morcov si lucerna, ocupa al treilea loc ca valoare nutritiva pentru refacerea celulelor nervoase si a tesuturilor. Contine aproape toate vitaminele.
Sucul de sparanghel, are un alcaloid sparanghina, cu actiune diuretica, si se recomanda mai ales in combinatie cu morcov (nu se bea nediluat). Este util in tulburari renale si in disfunctii endocrine. Ajuta la descompunerea oxalatilor in cazul nefritelor.
Sucul de sfecla, este foarte indicat in refacerea globulelor rosii, si a sangelui in general. Baut mai mult de un pahar odata, nediluat, da greata si ameteala datorita efectului intens purificator.
- De aceea, se va creste gradat cantitatea de suc in functie de toleranta individuala, pana la 2 pahare pe zi.
La menopauza, are un efect mai durabil si mai eficient decat hormonii sintetici.
Raportul dintre Ca si Na ajuta la mentinerea calciului in forma solubila, astfel incat acesta nu va forma depozite in vasele sanguine. Este indicat in anemie, tuberculoza, guta, demineralizare.
Sucul de lamaie, are efect antioxidant si actiune impotriva radicalilor liberi. Ajuta la dizolvarea calculilor, si in epurarea vezicii biliare, rinichilor, prostatei, si glandelor sexuale.
Sucul de lamaie, are efect antioxidant si actiune impotriva radicalilor liberi. Ajuta la dizolvarea calculilor, si in epurarea vezicii biliare, rinichilor, prostatei, si glandelor sexuale.
Se mai poate administra in perioada de crestere a copiilor, ulcer gastric (doar sub forma nediluata), oboseala, convalescenta.
Sucul de telina din frunzele crude este recomandat in curele contra obezitatii, in tuberculoza, boli reumatice, boli pulmonare, impotenta.
Sucul de castravete, este cunoscut ca fiind un bun diuretic. in combinatie cu sucul de morcovi, ajuta la eliminarea acidului uric din organism, de asemenea aceasta combinatie ajuta la prevenirea caderii parului, a craparii unghiilor, a afectiunilor dintilor si gingiilor.
Sucul de papadie, este un tonic pretios, ajuta la detoxifierea ficatului, si a rinichilor, este util in curele contra obezitatii, este un bun tonic nervos, datorita magneziului pe care-l contine, si fortifica oasele.
Sucul de andive, este foarte hranitor pentru nervul optic si pentru sistemul muscular, si este un bun reglator al secretiei biliare. In combinatie cu suc de morcov si telina, ajuta in astm si guturai, iar in combinatie cu telina si patrunjel, este util in anemie si in tulburari functionale cardiace.
Sucul de usturoi ajuta la dispersia mucozitatilor din sinusuri, bronhii si plamani, stimuleaza apetitul, secretia gastrica, si diureza. Este considerat un antibiotic natural, stimuleaza imunitatea, reduce colesterolul, si ajuta la eliminarea parazitilor intestinali.
Sucul de hrean, in combinatie cu suc de lamaie si apa, dizolva mucozitatile de la nivelul sinusurilor.
Sucul de patrunjel, amestecat cu suc de morcovi sau telina, laptuca, si spanac, ajuta la reglarea functiei suprarenalei si tiroidei, la eliminarea calculilor renali si biliari, de asemenea e util in afectiuni ale ochilor ca: ulceratii corneene, cataracte, conjunctivite.
Sucul de ridiche se extrage din frunze si radacina, si se combina cu suc de morcovi pentru eliminarea mucozitatilor de la nivelul sinusurilor.
Este de asemenea indicat in litiaza biliara si renala.
Sucul de afine este util in colite si in tratarea infectiilor urinare cronice.
Sucul de grapefruit este indicat in oboseala, anorexie, insuficienta hepatica, si in fragilitate vasculara.
Sucul de portocale este util in ateroscleroza, febra, convalescenta, si in perioada de crestere la copii.
Sucul de struguri, contine flavonoizi, cu rol antioxidant. Este indicat in boli reumatice, litiaza biliara si renala, obezitate.
Sucul de patlagele rosii este indicat in anorexie, astenie, intoxicatii cronice, oboseala, ateroscleroza, boli reumatice, litiaza biliara si renala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu