Virtuti terapeutice
Berea este cu adevarat un remediu: in litiaza renala se recomanda, pe linga ceaiurile diuretice, si berea.
Dar berea este recomandata si ca... lotiune pentru ingrijirea pielii! In secolul al XVI-lea, medicul german Johann Kasimir Sangfus recomanda femeilor sa-si maseze in mod regulat fata, gitul, pieptul si miinile cu spuma de bere, pentru a avea o piele fina ca de bebelus.
De asemenea, berea este recomandata si in ingrijirea parului - intareste firul de par si coafura rezista mai bine.
Ce contine berea Compozitia berii este complexa.
- In primul rind, este o bautura cu un continut mare de minerale - 1-2 mg/litru, ceea ce este comparabil cu cele mai bogate ape minerale!
- In al doilea rind, in bere gasim vitamina B1 (tiamina), B2 (riboflavina), PP (niacina). Iata de ce berea a fost scoasa de cercetatorii germani din categoria bauturilor alcoolice si inclusa intre alimente.
- Pe linga vitamine si minerale, berea are un continut bogat in acizi organici, care regleaza echilibrul acizi-baze din organism. De fapt, daca se elimina componenta gazoasa din bere, proprietatile acesteia o apropie de kefir sau humis (lapte de iapa fermentat - bautura-minune din deserturile asiatice).
Concluzii
Berea bauta in cantitati moderate (maximum 100 ml pe zi) elimina pericolul formarii de edeme si depunerea de albumine la gravide, datorita virtutilor sale diuretice. De asemenea, favorizeaza lactatia la femeile care alapteaza - atit cantitativ, cit si calitativ.
Berea favorizeaza digestia, creste pofta de mincare, normalizeaza ritmul cardiac si tensiunea arteriala, previne spasmele. Dar cei ce sufera de hipertensiune trebuie sa se limiteze la berea fara alcool.
Iar cei ce au exagerat cu bautura si sint mahmuri a doua zi, vor bea un leac infailibil: putina sare dizolvata intr-un pahar de bere.
Dupa ce ies gazele din bautura, se inghite mixtura, si mahmureala dispare miraculos.
Deci, berea bauta cu masura nu ingrasa, ci aduce numai foloase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu