OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

marți, 11 martie 2008

Topul celor 5 alimente care ard grasimile


Cum sa faci alegerile cele mai sanatoase pentru organism si pentru silueta ta?


Cum trebuie sa le gatesti ca sa-si pastreze valoarea nutritionala?


Stii sa inlocuiesti alimentele nesanatoase cu unele bogate in vitamine si minerale?


Iata cateva intrebari la care vei gasi raspunsul mai jos plus valoarea nutritionala a catorva alimente si retete sanatoase cu ajutorul lor.


Potrivit expertilor, secretul numarul 1 al oricarei diete este tocmai faptul ca nu functioneaza.


Dupa 20 de ani de cercetare, Institutul American al Sanatatii a constatat ca 95% dintre persoanele care tin dieta recastiga kilogramele pierdute in mai putin de 5 ani.


Celebrele diete care te "aranjeaza" in cateva zile sau cateva saptamani nu sunt tocmai alegerea cea mai potrivita pentru tine.


Se prea poate sa obtii rezultatele scontate si intr-un timp scurt, insa in momentul in care renunti la dieta respectiva, kilogramele se vor acumula din nou.


1. Caisele
Sunt o optiune dulce si saraca in calorii care ajuta la curatarea sistemului digestiv si la eliminarea toxinelor din organism, incurajand procesul de detoxifiere.


De asemenea, caisele sunt bogate in antioxidanti, prevenind aparitia infectiilor si a diferitelor afectiuni.


Nu cred ca stiai ca sunt un remediu excelent pentru crampele menstruale si pentru simptomele asociate cu menopauza. Substante nutritive: vitamina B1, B2, B3, B5, B6, C, betacaroten, folati, calciu, cupru, fier, magneziu, potasiu, zinc.


Reteta cu caise si banane


Ingrediente : 2 banane,6 caise coapte,2 cesti de iaurt degresat,1 lingurita miere de albine (optional)


Se taie bananele si caisele si se pun intr-un robot de bucatarie impreuna cu iaurtul.


Se adauga mierea de albine, daca vrei sa fie mai dulce compozitia.


Se toarna in castroane si se lasa la congelator 4 ore.


2. Ciupercile
Imbunatatesc circulatia sanguina si stimuleaza procesul de slabire.


Ciupercile au capacitatea de a elibera o energie constanta in organism fara a cauza fluctuatii ale glicemiei in sange.


Substante nutritive: vitamina B3, B5, folati, calciu, fier si zinc.


Supa de ciuperci si mazare


Ingrediente:2 linguri de faina de grau, 5 cesti de apa, 1 catel de usturoi zdrobit, 1 lingurita de cimbru macinat, 1 lingurita ulei de masline, 2 cesti de ciuperci feliate, 170 g mazare pastai, maruntita 1 ceasca de patrunjel tocat marunt, 2 linguri supa de legume.


Se face o pasta din apa si faina, la care se adauga cimbrul, usturoiul, uleiul de masline si restul de apa in timp ce se amesteca in continuu la foc mic.


Se acopera cu un capac si se lasa la foc timp de 20 de minute, dupa care se face crema cu ajutorul unui robot de bucatarie.


3. Prazul
Aceasta ruda a cepei are atat efecte antioxidante, cat si depurative.


Prazul este foarte bogat in substante nutritive care lupta impotriva infectiilor, intareste sistemul imunitar si nervos. De asemenea, prazul are proprietatea de a impiedica retentia de apa si senzatia de balonare.


Substante nutritive: vitamina C, E, K, betacaroten, biotina, folati, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc si fibre.


Supa de praz si morcovi


Ingrediente:1 cartof mare, curatat si taiat cubulete,4 cesti de morcovi maruntiti,3 cesti de praz feliat,5 cesti de supa de legume,sare si piper, dupa gust.


Se calesc putin morcovii, cartoful si prazul (2 minute).


Se adauga supa de legume, se acopera cu un capac si se lasa la fiert timp de 15 minute.


Poti sa te folosesti de condimentele si verdeturile preferate pentru a-i da un plus de gust, dupa care se introduce intr-un robot de bucatarie pentru a-i conferi o consistenta cremoasa.


4. Lactatele
Potrivit unui studiu publicat in revista "Obesity Research", femeile care obisnuiesc sa consume produse lactate degresate (cum ar fi iaurtul fara grasime si laptele semi-degresat) de 3-4 ori pe zi pierd cu 70% mai multa grasime decat cele care nu consuma lactate deloc sau foarte rar.


O alta cercetare realizata de expertii de la Universitatea Purdue arata ca persoanele care beau 3 cesti de lapte zilnic castiga mult mai greu in greutate in urmatorii 2 ani, decat cei care au un deficit de calciu.


Asadar, nu numai ca iti pastrezi sanatatea oaselor intacta, dar vei tine departe si grasimile nedorite.


5. Uleiul de masline
Are mai mult de 10 beneficii pentru sanatate, cel mai nou demonstrat fiind capacitatea de a impiedica depunerea grasimilor nedorite.


Un studiu publicat in Jurnalul Britanic de Nutritie sugereaza ca acizii grasi mononesaturati care se gasesc in uleiul de masline intensifica procesul de ardere a grasimilor.


De asemenea, s-a demonstrat ca uleiul de masline influenteaza depunerea grasimilor in mod proportional, impiedicand o acumulare a acestora in zona abdominala.


Poti sa folosesti uleiul de masline la carnea de peste, pui si vita facuta la gratar, la soteurile de legume si nu este recomandat pentru prajit.


Astfel, nu numai ca vei asimila niste grasimi "prietenoase" pentru inima ta, ci te va ajuta si sa mananci mai putin. Un studiu american arata ca prin inlocuirea untului cu uleiul de masline avem tendinta de a consuma mai putina paine.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism