OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

joi, 6 martie 2008

Ghid alimentar pentru prevenirea cancerului

Un rapot stiintific mult asteptat cu privire la prevenirea cancerului sustine simplu: cu cat avem mai multe kilograme in plus, cu atat suntem mai expusi riscului de a dezvolta unul din cel 17 cancere frecvent intalnite.

Dupa ce au fost analizate 7.000 de studii stiintifice, Organizatia Mondiala de Cercetare a Cancerului si Institutul American de Cercetare a Cancerului a realizat o dieta in 8 pasi, recomandata pentru scaderea riscului de aparitie a cancerului.

Dieta in 8 pasi pentru prevenirea cancerului

1. Fii slab/a atat cat este posibil si cat nu dauneaza sanatatii! O greutate corporala in limitele normale este primul pas pe care trebuie sa-l duci la indeplinire.

Kilogramele in plus sunt dusmanul cel mai de temut si atrag dupa ele numeroase afectiuni.

2. Fii o persoana activa! Scopul este ca fiecare persoana ca faca 60 de minute sau chiar mai mult de activitati moderate in fiecare zi, sau 30 de minute de exercitii fizice in forta.

3. Selectioneaza mancarea si bauturile! Evita alimentele care au un continut ridicat de grasimi, ca alimentele de tip fast food si cele prelucrate. De asemenea, evita bauturile care contin zahar, cum sunt cele carbogazoase.

4. Consuma mancaruri vegetale! Tinta este sa consumi 5 portii de legume si fructe fara amidon. Consuma cantitati limitate de cereale "rafinate", precum painea alba si pastele, in schimb, adauga la fiecare masa legume si cereale integrale.

5. Limiteaza cantitatea de carne rosie consumata si evita carnea prelucrata! Consumul de carne rosie, precum carnea de vita, de porc, de miel si de capra, trebuie limitat la mai putin de 500 g pe saptamana si evita carnea prelucrata indiferent de costul acesteia.

6. Limiteaza cantitatea de alcool! Astfel, un barbat nu trebuie sa consume mai mult de 2 pahare cu bauturi alcoolice pe zi, iar o femei mai mult de un pahar pe zi.

7. Limiteaza consumul mancarurilor sarate! Sarea si alimentele conservate cu sare sunt cauza cancerului de stomac. Limiteaza-ti cantitatea de sodiu la 2400 mg in fiecare zi.

8. Nu te baza pe medicamente! Unele suplimente sau dozele ridicate de nutrienti sunt asociate cu un risc mult mai crescut de a dezvolta cancer.

Lupta cu o dieta sanatoasa si nu te baza pe o dieta bazata pe suplimente, cum sunt miraculoasele pastile pentru prevenirea cancerului.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism