OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

vineri, 21 martie 2008

Cura de dezintoxicare 13 zile

Otet de mere - Administrat in timpul meselor, otetul de mere combate balonarea, spasmele, arsurile gastrice si chiar previne intoxicatiile alimentare.

Consumat cu 30-40 de minute inainte de masa, stimuleaza digestia.

Efectele sale benefice nu se opresc aici: previne infectiile renale si urinare, ajuta la eliminarea calculilor biliari si renali, scade colesterolul, echilibreaza tensiunea arteriala si pH-ul sanguin, elimina toxinele, combate celulita si obezitatea

Cura depurativa cu otet de mere: dimineata se pun doua lingurite cu otet de mere intr-un pahar cu apa, cantitate care se bea incet, in decursul a 30 minute.

Pentru dezintoxicarea organismului este suficienta o cura de o luna.

Pentru tratarea afectiunilor acute, cura se continua pana la disparitia bolii, iar in cazul maladiilor cronice - pana la ameliorarea simptomelor.

Suc de lamaie - Intr-o cura depurativa, ficatul joaca un rol important si trebuie sa-i acordam cea mai mare atentie. Printre functiile sale se numara si cea de eliminare a deseurilor si de neutralizare a toxinelor.

Sucul de lamaie, bogat in vitamina C si saruri minerale, are virtuti stimulative si antiseptice, dar si un remarcabil efect de dinamizare a activitatii ficatului.

Cura cu suc de lamaie este eficienta si in litiaza renala, obezitate, guta, angina, migrena, afectiuni hepatice, boli respiratorii.

Cura cu lamaie:

- In prima zi se consuma sucul de la o lamaie, adaugat intr-o jumatate de pahar cu apa calduta, dimineata, pe nemancate.

- A doua zi se bea sucul de la doua lamai, a treia zi sucul a trei lamai si tot asa pana se ajunge la sapte lamai pe zi. Din ziua a opta se scade cantitatea cu cate o lamaie pe zi, astfel ca, in ziua a 14-a de cura, se ajunge din nou la sucul unei singure lamai.

Suc de patlagina - Virtutile terapeutice ale patlaginei se datoreaza substantelor care se gasesc în frunze: mucilagii, pectine si tanine. Planta are proprietati emoliente si laxative, astringente, anti-inflamatorii, hemostatice si cicatrizante.

Cura cu patlagina ajuta la eliminarea toxinelor si deseurilor din organism.

Cura cu patlagina: planta proaspata se gaseste în natura pâna în luna octombrie. Prin presarea întregii plante se obtine un suc din care se iau câte doua linguri pe zi, timp de doua saptamâni.

Sucul obtinut numai din frunze ajuta la ameliorarea unor afectiuni ca: cistita, diaree, infectii pulmonare. Diluat cu apa, acest suc poate fi folosit sub forma de gargara, fiind eficient în tratarea durerilor de gât, a inflamatiilor mucoasei bucale, a gingivitei.

Din frunzele maruntite se poate prepara o infuzie, cu o lingura de planta la 250 ml apa clocotita. Aceasta cantitate se ia în trei reprize, în cursul unei zile.

Infuzia este un remediu eficient împotriva inflamatiilor tubului digestiv, ale intestinului subtire (enterite), dar si în intoxicatii, alergie.

Infuzie de urzica - O planta excelenta pentru cura de dezintoxicare este urzica. Nu degeaba este considerata in medicina populara drept planta care curata sangele.

Intareste imunitatea organismului (este bogata in vitamina C), combate retentia de apa, ne protejeaza de infectiile urinare si de alergiile de sezon si este un excelent depurativ.

Cura cu urzica: se beau in fiecare zi doua cani de infuzie de urzica, timp de 10-15 zile.

Infuzia se prepara din doua lingurite de frunze sau flori la 250 ml apa clocotita, se lasa sa infuzeze 15 minute, apoi se strecoara.

Daca ai de unde culege in fiecare zi planta proaspata, poti bea suc de urzica in loc de ceai - o lingurita de suc amestecat cu putina apa plata.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism