OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

marți, 5 februarie 2008

DIABET vs OBEZITATE

Obezitatea duce la diabet

Pe fondul obezitatii cauzate de alimentatia gresita si lipsa de miscare, ne aflam in fata unei epidemii globale de diabet.

Este concluzia la care au ajuns specialistii.

Cele mai grave complicatii ale diabetului sunt orbirea si amputarea membrelor inferioare.

COMPLICATII ALE DIABETULUI - La cele amintite se adauga bolile cardiovasculare si cele renale, precum si afectarea nervilor, adica neuropatia diabetica.

Terapiile naturale, urmate sub indrumarea medicilor cu competenta in acest domeniu, pot fi de mare ajutor in tratarea diabetului. Firma Hofigal fabrica cateva produse terapeutice naturale si acorda consultanta gratuita in acest sens, in reteaua proprie de farmacii.

Fitodiab (comprimate) este un produs care contine extracte din fructe de afin, teci de fasole, frunze de dud alb si mesteacan.

PENTRU DIABET - IN FUNCTIE DE GLICEMIE - Fitodiab stimuleaza secretia pancreatica de insulina si ajuta la regenerarea tesutului endocrin al pancreasului, imbunatatind utilizarea periferica a glucozei.

Administrarea preparatului in functie de valoarea glicemiei ajuta la stabilizarea acesteia si la ameliorarea starii generale, mai ales in diabetul de tip II.

Neuromion (comprimate) este un alt produs naturist, care atenueaza simptomele de parestezie intalnite in neuropatia diabetica, reducand senzatiile de amorteala si durerile care apar la nivelul picioarelor.

URZICA SI BRUSTURE - PENTRU DIABET - Utile sunt si ceaiurile, extractele hidroalcoolice si tincturile.

Urzica (radacina si frunze), de exemplu, are actiune depurativa, diuretica si hipoglicemianta.

Brusturele (radacina) actioneaza ca depurativ general, accelerand eliminarea reziduurilor metabolice, reduce nivelul hepatic al glucozei libere si nivelul glicemiei.

CEAIURI PENTRU DIABET - Papadia (radacina si frunze) actioneaza ca depurativ, hepatoprotector, redresand in acelasi timp si metabolismul glucidic. Efecte bune au si ceaiurile de dud, afin, catina, busuioc, amarant - fie singure, fie combinate.

LA FIECARE 30 DE SECUNDE, UNUI DIABETIC II ESTE AMPUTAT UN PICIOR

Diabetul este o amenintare globala, in lume fiind, in prezent, 195 de milioane de oameni care sufera de aceasta maladie, mai ales din cauza alimentatiei defectuoase.

Se estimeaza ca, peste doua decenii, 333 de milioane de persoane vor avea diabet, a declarat profesorul Constantin Ionescu Targoviste, directorul Institutului de Nutritie si Boli Metabolice din Bucuresti.

La fiecare 30 de secunde, unui diabetic ii este amputat un picior din cauza bolii.

Iar aceasta maladie este a patra cauza principala de deces in cele mai dezvoltate tari.

Mai mult de 500.000 de romani sufera de diabet de diverse tipuri.

Insa, medicii cred ca numarul diabeticilor romani este dublu, jumatate din suferinzi nefiind luati in evidentele specialistilor.

Factorii de risc pentru aparitia diabetului - sunt predispozitia ereditara, alimentatia potrivita, virozele suferite, starea sistemului imunitar

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism