OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

marți, 5 februarie 2008

Chisturile Ovariene

TOT CE TREBUIE SA STIM DESPRE CHISTUL OVARIAN

• In randurile femeilor doua cuvinte joaca rolul de bau-bau, infricosandu-le peste poate. Aceste doua cuvinte sperietoare sunt "chisturile ovariene".

• Cand femeile aud diagnosticul de chist ovarian, imediat gandul lor fuge la ce este mai rau, la cancer, fara sa stie ca statisticile au aratat ca la femeile tinere doar 10% dintre chisturile pe ovare sunt canceroase.

CE SUNT CHISTURILE OVARIENE ?

• Explica fenomenul chisturilor ovariene o doctorita laudata si de paciente dar si de pretentioasa lume stiintifica. Este vorba de doctor Anca Simionescu, asistent universitar si medic primar la Maternitatea Filantropia.

• Ovarul nu este mare, are cam 3 cm, semanand cu dimensiunea unei smochine. Se intampla ca de ovar sa atarne o formatiune, un chist mare cat o portocala.

• Chistul ovarian este o formatiune de peste 3 cm. Daca dimensiunea este sub 3 cm, este vorba doar despre foliculi ovarieni. De exemplu, la pubertate exista 300-400 de mii de foliculi ovarieni la o fata.

• Exista si chisturi functionale, care dupa circa 3 luni dispar spontan.

CUM SE MANIFESTA CHISTURILE OVARIENE ?

Ce semne da chistul necomplicat?

• Un chist ovarian functional duce la intarzierea menstruatiei. Prin tuseu vaginal se simte o formatiune dura si dupa aceea isi intra in drepturi ecografia.

• La femeile dupa menopauza chisturile ovariene impun analize mai profunde, caci in timp ce cancerele de san sau cancerul de col uterin se pot depista usor, cancerele ovariene se descopera greu.

CARE SUNT CONPLICATIILE CHISTURILOR OVARIENE?

• Formatiunea ca o portocala se poate roti si intrerupe hranirea cu sange a ovarului, care se necrozeaza. O alta complicatie este aparitia hemoragiei in chist, care se insoteste de durere, iar sangerarea poate sa treaca si in abdomen.

• Chistul ovarian se poate si suprainfecta, conducand pana la peritonita si abces ovarian.

• Ovarul mai poate sa fie marcat si de edeme, el se umfla si prima atitudine medicala este administrarea de medicamente.

OPERATIA UNUI CHIST OVARIAN

Chisturile ovariene functionale sunt lasate 3 luni fara nici o actiune ginecologica si apoi se reanalizeaza situatia.

Chisturile ovariene organice se pot indeparta fie prin laparoscopie, fie prin chirurgie clasica.

Chisturile ovariene necanceroase se opereaza cu acele incizii mici prin care se sectioneaza chistul, se separa cu pensele de ovar si se scoate.

Totul despre - Chistul Ovarian

2 comentarii:

adrianph spunea...

ma numesc adrian si maicamea a fost la un control intamplator la un doctor ginecolog acolo ii s-a spus ca are doua chisturi dar din pacate unul de natura canceroara asa ca as dori sa ma ajutati ce ar trebui sa faca sa mai consulte unul sau direct operatie daca ar mai trebui sa mai consulte un alt docor ginecolog as dori numele acestuia va multumesc mult lasa-ti un raspuns pe adrin_brezestean@yahoo.com va ,ultumesc mult

cristi spunea...

Istoric loreley
In anul 2008 fetita suferea de diabet insipid.
Pe baza acestui diagnostic a fost propusa pt o investigatie la computerul tomograf, in urma careia a reiesit o masa tumorala intra si supra sellara "in clepsidra" care cuprinde hipotalamusul, cu diametrul transversal 1.6, la baza lojei hipofizara , inaltimea de 1.88cm si diametrul antero posterior 1.9 cm. Concluzia finala fiind : Proces tumoral intra si supra selar cu aspect de infiltrat hipotalamo-hipofizar.
Cunoscand sistemul sanitar din Romania am luat decizia sa facem operatia in clinica de specialitate din Budapesta (O.I.T.I BUDAPESTA) operatia a reusit tumora fiind extrasa in proportie de 70% tot in Budapesta am aflat ca tumora este maligna(cancer). Am facut chimioterapia la Fundeni in urma chimioterapiei la r.m.n-eul facut tumora disparuse complect de aici am plecat in Leipzig Germania pentru a incepe sedintele de radioterapie au fost 33 de sedinte (o sedinta pe zi) excluzind sambata si duminica.Profesorul Kortamann nea spus ca daca fetita nu ia in inaltime dupa radioterapie trebuie sa faca tratament cu hormoni de crestere altfel vor aparea probleme grave in dezvoltarea fetitei .Acum ce sa spunem fetita este bine numai ca din 05 mai 2009 nu a luat in inaltime decat aproximativ 2 cm din 6-7 cit trebuia normal in concluzie tebuie sa mergem in Germania pe data de 15 februarie 2010 suntem asteptati la clinica pentru investigatii unde se vor face analize endocrinologice si un r.m.n complect (coloana si cranian) plus tratamentul cu hormoni de crestere.
Pentru tratament si analize sunt necesari 15000 de euro din care noi am reusit sa strangem 3200 de euro.
Nedispunad de acesti bani am deschis urmatoarele conturi pt donatii: RO34RNCB0076054254140001 RON; RO07RNCB0076054254140002 EUR. TITULAR DE CONT ROSU POLIXENIA Pentru informatii ne puteti contacta tel. 0720.104.454 sau 0726844.818
VA MULTUMIM ANTICIPAT

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism