OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

luni, 7 ianuarie 2008

Cardul national de sanatate - Card de Sanatate Personal

Romanii ar putea primi cardul national de asigurari de sanatate cel mai tirziu la inceputul semestrului al doilea, a declarat presedintele CNAS, Vasile Chiurchea, citat de Mediafax.

Cardul se emite individual pentru fiecare asigurat

Cardul national de sanatate contine informatii ca datele de identitate si codul numeric personal, dovada achitarii contributiei pentru asigurarile sociale de sanatate, inregistrarea numarului de solicitari de servicii medicale, prin codul furnizorului, diagnostice medicale cu risc vital, grupa sangvina si Rh.

Pe baza acestui Card national de sanatate, valabil doar in Romania, furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale aflati in relatii contractuale cu Casele de asigurari de sanatate acorda asistenta medicala titularilor, a mai spus Ciurchea.

Cardul national de sanatate este eliberat de Casa de asigurari de sanatate unde figureaza ca asigurat titularul acestuia, numai prin sistemul informatic unic integrat al asigurarilor sociale de sanatate, iar cheltuielile sint suportate de Casa emitenta

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism