OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

luni, 17 decembrie 2007

Condiţii pentru eliberarea formularului E 112

Formularul E 112

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a eliberat peste 1.000 de formulare E 112, a anunţat miercuri preşedintele CNAS, dr Vasile Ciurchia, 84 din cele 121 de dosare depuse până acum au fost aprobate.

Preşedintele CNAS a explicat că acest tip de formular E112 pentru tratament în străinătate pentru asiguraţi este valabil în două situaţii, atunci când un pacient se află sub tratament şi schimbă rezidenţa în alt stat şi atunci când o persoană are o afecţiune care trebuie tratată şi din motive obiective nu se poate trata în acel moment în ţară în timp optim.

Dosarul pe care pacientul îl depune pentru obrinerea formularului E112 la CNAS trebuie să conţină:

-o cerere,

-datele de identificare,

-dosarul medical,

-raportul medicului curant cu semnătura şi parafa acestuia.

Formularul E112 Decontarea tratamentului se face între casele de asigurări de sănătate, nu prin plată directă.

Serviciul medical se decontează conform legislaţiei în vigoare din ţara unde se face tratamentul-formular E112 .

Dacă un pacient pleacă fără formularul E112 , poate beneficia de el la întoarcere, dar decontarea se va face la tariful din România.

Până acum, CNAS a decontat pentru formularul E112 suma de 234.810 euro pentru tumori cu diferite localizări – chimioterapie, leucemii, limfoame, dialize.

formularul E 112 Conform unui studiu realizat de Institutul European din România, formularele elaborate de UE pentru serviciile de sănătate care dau dreptul la îngrijiri medicale într-un alt stat membru sunt:

formularul E 111 – completată de angajator, acordă dreptul de a beneficia de servicii medicale într-un alt stat membru, beneficii care urmează a fi decontate în conformitate cu regulile statului de reşedinţă (la aceeaşi valoare plătită de asigurător sau de sistemul de asigurări, ca şi cum asistenţa medicală ar fi fost furnizatăîn statul de origine);

formularul E 112 – completată de medic, acordă dreptul la tratament într-un alt stat membru atunci când nu există servicii echivalente în ţara de reşedinţă a pacientului; în acest caz, asigurătorul pacientului plăteşte costurile integral.

Medicii datori sa "promoveze" Formularul E112

Conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) a tinut ieri sa mai aduca o serie de lamuriri in legatura cu formularul E112, facand un nou apel la medicii clinicieni sa identifice si sa informeze prompt pacientii care au nevoie de tratament in strainatate despre posibilitatea folosirii formularelor E112.

"Daca un medic din Romania constata ca nu poate trata o afectiune, el poate decide daca acea boala poate fi vindecata in strainatate, astfel incat pacientul sa poata beneficia de plata tratamentului prin formularul E112, dar numai in cazul in care respectivul serviciu medical este inclus in pachetul de servicii de baza din tara", a declarat, ieri, presedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

In perioada 1 ianuarie-20 noiembrie 2007, au fost eliberate 1000 de formulare E112 orientative formulare E112, dar bolnavii au intocmit doar 121 de dosare dintre care numai 84 au fost complete si validate, restul pana la 121 cuprinzand documentatie incompleta, motiv pentru care trebuie completate pentru a fi acceptate.

Potrivit lui Ciurchea, in 2007 s-au cheltuit cu plata decontarilor formularelor E112, 234.810 de euro, pentru 14 dosare decontate. Acesta a adaugat ca bugetul total pentru 2007 alocat decontarilor pentru interventiile in strainatate realizate pe baza formularului E112 este de 20 de milioane de lei.

Pentru 2008, CNAS a cerut spre aprobare de la Ministerul Finantelor 350 de milioane de lei pentru decontarea tratamentelor in strainatate efectuate pe baza formularelor E112.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism