OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

luni, 14 aprilie 2008

Fibrom Uterin

Informatii generale

Fibromul uterin este o masa celulara care se dezvolta la nivelul uterului: fie in interiorul cavitatii uterine, fie in exteriorul uterului sau in grosimea peretelui acestuia.

Foarte important de retinut: fibromul uterin nu este o tumora cancerigena.

Apare frecvent la femeile cu varste cuprinse intre 30-40 de ani, iar specialistii sustin ca peste 80% dintre femei prezinta fibroame uterine pana la varsta de 50 de ani. De asemenea, medicii spun ca aceste tumori necancerigene nu necesita intotdeauna tratament, decat in momentul in care incep sa creeze probleme (cum ar fi imposibilitatea de a ramane insarcinata si un ciclu menstrual mult prelungit).

Numit si tumora fibroasa, leiomiom sau miom, fibromul uterin nu este asociat cu un risc crescut de cancer uterin si aproape niciodata nu dezvolta cancer. Multe dintre femeile care se confrunta cu aceasta problema nici macar nu-si dau seama ca au fibrom uterin si el poate sa fie descoperit din intamplare in urma unui examen pelvic sau cu ultrasunete.

In general, fibromul uterin nu cauzeaza probleme si prin urmare foarte rar este recomandata tratarea lor. Terapiile medicale sau interventiile chirurgicale pot micsora sau indeparta fibroamele in cazul in care creeaza disconfort. De asemenea, sunt foarte rare si situatiile in care fibromul cauzeaza dureri pelvine intense si este necesar un tratament de urgenta.

Fibrom uterin - Cancer - Cancer Uterin - Cancer Ovarian

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism