OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

duminică, 30 septembrie 2007

Igiena si masurile de precautie in timpul sarcinii

Deoarece primul trimestru este perioada in care are loc formarea organelor esentiale ale fatului, este important pentru mama sa evite orice ar pute produce malformatii fetale.
Medicul trebuie consultat inainte de administrarea oricaror medicamente si toate femeile sunt sfatuite sa renunte la fumat si alcool, de indata ce sunt gravide.
Inainte de a ramine gravida, o femeie trebuie sa fie sigura ca este imuna la rubeola si, daca nu este, sa se vaccineze impotriva ecesteia.
Contractarea rubeolei pe timpul sarcinii poate duce la nasterea unui copil cu malformatii grave.
Este important pentru mama sa consulte medicul pentru un examen fizic, meticulos si pentru stabilirea unui program de ingrijire prenatala.

Controlul cresterii fatului reprezinta o parte importanta a acestuia. Metodele utilizate pentru aceasta variaza de la simpla masurare a uterului matern la examinarea cu ultrasunete.
Masurarea cu regularitate a presiunii arteriale si testele de urina aujuta la evaluarea periodica a starii de sanatate a mamei.
In timpul celui de-al doilea trimestru, mama va incepe sa simta miscarile fetale in special inainte de a adormi.
Multe femei observa ca au nevoie de o cantitate mai mare de lichid decit de obicei, iar unele ar putea avea nevoie de un supliment de fier penru a ajuta procesul de producere a celulelor sanguine.

Pina in saptamina a 20- a, glandele mamare sunt pregatite pentru alimentarea la san.
Unele femei observa ca mameloanele produc un fluid galbui numit colostru, dar aceasta nu se intimpla in toate cazurile si cele la care nu apare nu ar trebui sa fie ingrijorate asupra capacitatii lor de a alimenta la san.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism