> Iaurtul. Acesta contine potasiu si proteine, este un bun digestiv si face bine inimii, deoarece are steroli. Aceste substante sunt grasimi cu functii importante, mai ales pentru sistemul hormonal.
„Iaurtul este un produs extraordinar, fiind tolerat si de cei care nu suporta lactoza din lapte”, spune Elisa Zied, autor al volumului
„Cum sa iti hranesti corect familia”. Nutritionistii va sfatuiesc sa va orientati catre iaurturile imbunatatite cu vitamina D si sa le consumati, de asemenea, ca desert, imbogatindu-le cu fructe. Puteti taia felii de mar, banane si portocale pe care sa le amestecati cu iaurt.
> Ouale. Un ou fiert tare tine de foame pana spre pranz. Este un mic dejun ieftin si usor de preparat. In plus, are si o multime de proteine.
Nutritionistii mentioneaza si faptul ca acest aliment contine 12 vitamine si minerale.
Mai mult, oul este bogat in colina, o substanta esentiala pentru dezvoltarea creierului si memoriei.
> Nucile. Chiar daca au un continut bogat in grasimi, nu trebuie uitat ca nucile au proteine, fibre, antioxidanti si uleiuri care protejeaza inima. „In cantitati mici, nucile nu va fac rau”, subliniaza nutritionistul Today Show.
Proprietati similare au si fisticul, alunele, migdalele, arahidele. Puteti adauga nuci in salate, cereale sau la alte aperitive pe care le serviti in timpul zilei.
> Kiwi. Aceste fructe sunt printre cele mai hranitoare. Mai mult, sunt extrem de bogate in antioxidanti. „Un kiwi pe zi asigura complet necesarul de vitamina C”, spune Elizabeth Ward, specialist in alimentatie.
Kiwi sunt o sursa buna de potasiu, fibre, vitamina A si E. In plus, este un excelent laxativ. Poate fi consumat ca atare sau ca desert, in salatele de fructe.
> Orezul. Aliment hranitor si energetic, orezul furnizeaza glucide care se absorb lent in sange, este o sursa de proteine vegetale si contine vitaminele B1 si PP, esentiale in sinteza unor hormoni cum sunt progesteronul si estrogenul.
Nu in ultimul rand, aceste vitamine sunt importante pentru sistemul nervos.
> Fasolea. Excelenta pentru mentinerea sanatatii inimii, fasolea contine numeroase fibre insolubile. Acestea ajuta la scaderea colesterolului, la fel de mult precum fibrele solubile.
Datorita continutului mare de fibre, fasolea satura repede. Mai poate fi apreciata pentru continutul mare de carbohidrati, magneziu si potasiu.
Potrivit nutritionistilor, fasolea poate inlocui cu succes carnea de porc sau de pasare.
Trei portii de ciorba de fasole pe saptamana ar fi recomandarea optima.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu