OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

miercuri, 16 ianuarie 2008

Bebe la 35 de ani ?!

Sa ai un bebe la 35 de ani?

Specialistii spun ca problemele care intervin pot fi depasite. Aveam 17 ani cand mi-am dat seama ca urma sa devin mama. Inca nu absolvisem liceul si ma pregateam serios sa intru la facultate. Nu am ezitat sa renunt la sarcina si am tinut totul secret.

Pentru ca anii treceau si nu mai ramaneam insarcinata, la 30 de ani m-am resemnat ca nu voi mai fi mama.

Dupa 10 ani de casnicie, am aflat ca astept un copil. La inceput am intrat in panica. Nu stiam daca sa-i spun sotului meu, nu stiam daca mai pot fi o mama buna la 36 de ani”, povesteste Mihaela.
„Ma intrebam daca voi putea duce sarcina pana la capat si daca cel mic va fi sanatos. Dupa ce mi-am revenit din starea de soc, i-am anuntat pe toti cunoscutii ca vom deveni parinti si ne gandeam ce frumos se va schimba viitorul nostru. Acum, bebelusul are 3 ani, se bucura de toata atentia si este cea mai mare realizare a mea”, spune Mihaela, femeia de afaceri care a renuntat la cariera pentru a se ocupa de fiul ei.

Bebe la 35 de ani - O decizie greu de luat
Daca in urma cu cateva zeci de ani majoritatea femeilor se pregateau sa devina mame pana in 20 de ani sau putin peste 20, acum cele mai multe doamne viseaza la o cariera stralucita, la un viitor confortabil si la un partener cu succes pe plan profesional.

Casatoria si copilul apar mult mai tarziu in planurile femeii moderne. Dar este bine sa astepti atat de mult pentru a te bucura de maternitate? „Varsta nu conteaza, decizia de a deveni parinte este greu de luat”, este de parere psihologul Cristiana Levitchi.
„La varsta a doua ai un statut social, un echilibru emotional si financiar, iar optiunile in viata sunt sigure. Indiferent de varsta, maternitatea este o situatie inedita, care te mentine in alerta”, spune psihologul Adriana Dragos.

Bebe la 35 de ani - Prejudecati fara temei
Exista multe prejudecati in ceea ce priveste sarcina dupa 35 de ani. Cele mai de seama sunt cele conform carora copilul se va naste cu malformatii. Sau ca parintii nu mai sunt la varsta la care pot sa aiba rabdare cu cei mici.

Sau ca diferenta de varsta dintre parinti si copii este prea mare, acest lucru daunand relatiei parinte-copil.
„Niciuna dintre aceste prejudecati nu are la baza un argument solid. Si mamele tinere nasc copii cu malformatii, important este sa urmaresti sarcina si sa mergi periodic la doctorul personal. Si parintii tineri sunt agitati si nu le acorda suficient timp celor mici. Mai mult, parintii tineri ii lasa pe cei mici in grija bunicilor, iar acestia din urma au toata rabdarea.

Exista copii care-si striga bunicii „mama” si „tata”, iar diferenta de varsta nu ii deranjeaza pe copii nici atunci cand devin adolescenti”, afirma Cristiana Levitchi.
„O problema la 35 de ani o constituie fertilitatea. Femeia este deosebit de fertila atunci cand este tanara, iar la maturitate, chiar daca este pregatita psihic sa aiba un copil, poate organismul nu o va mai ajuta”, afirma Adriana Dragos

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism