OFERTE LITORAL 2009

Oferte turism

marți, 11 decembrie 2007

Osteoporoza, cancerul si hormonii din plante

Alimentatia in osteoporoza

Aceasta afectiune apare pe fondul deficitului de hormon estrogen, hormon care nu mai este secretat in cantitati suficiente de ovare, care la menopauza se atrofiaza.

In absenta acestui hormon, la femei apar tulburari in asimilarea si fixarea calciului, fapt ce duce cu timpul la slabirea oaselor, care la investigatiile radiologice arata nu ca o masa compacta, ci cu o anumita porozitate, de unde si numele de osteoporoza.

S-a aratat insa ca acest deficit de hormon estrogen poate fi compensat de o alimentatie reintineritoare, menita sa relanseze activitatea hormonala. In aceasta alimentatie este esentiala renuntarea la produsele toxice, iar aici, la loc de "frunte" se afla carnea, zaharul si alimentele cu aditivi sintetici.

Trebuie preparata asa numita hrana vie, pe baza de legume si fructe proaspete, la care se adauga cerealele nedecorticate, semintele oleaginoase si leguminoasele. Mai mult, printre alimentele reintineritoare sunt multe care contin chiar acest hormon estrogen, in stare naturala.

Iata cateva dintre ele:

- maslinele negre consumate ca atare si uleiul din masline, obtinut prin presare la rece (poarta denumirea comerciala de ulei extravirgin). Se consuma din belsug, insa nepreparate termic (in salate).

- germenii de grau - sunt o adevarata sursa de hormoni naturali. Se consuma 2-3 linguri pe stomacul gol, de obicei in combinatie cu miere, pentru a le da un gust mai placut.

Pentru persoanele care in timpul regimului cu multe cruditati resimt acut senzatia de foame este indicata si adaugarea a cateva lingurite de nuca rasa la germenii de grau cu miere.

- laptisorul de matca - se iau 0,5-2 ml pe zi din acest produs apicol extrem de puternic.

La magazinele apicole specializate acest produs se gaseste dizolvat in miere sau sub forma de drajeuri (asa numitul laptisor de matca liofilizat).

O cura cu laptisor de matca se tine doua saptamani, dupa care se face o pauza de patru saptamani.

Alte alimente esentiale pentru relansarea activitatii hormonale sunt:
radacina de telina cruda si frunzele verzi de telina, soia boabe si mai ales germenii de soia, fulgii de ovaz, miezul de nuca, semintele de floarea-soarelui neprajite, susanul pasta (asa numita tahina) si sub forma de seminte neprajite.

Tinctura de marar (Un medicament redutabil in lupta cu osteoporoza)

Semintele si florile unor plante aparent banale au niste efecte hormonale care i-au uimit pur si simplu pe oamenii de stiinta.

Semintele de telina, de pilda, au un efect extraordinar de stimulare a glandelor sexuale si suprarenale, in timp ce florile morcovului sunt un reglator hipofizaro-gonadotrop exceptional.

Semintele de marar au un efect estrogen redutabil. Efecte exceptionale si in reglarea ciclului menstrual, dar si in cresterea sanilor si combaterea hirsutismului (cresterea anormala a parului, in anumite zone).

Fara a avea un efect estrogen extrem de puternic, cum ar fi cel al radacinii de lemn dulce, tinctura de seminte de marar este foarte eficienta si potrivita in tratamentul osteoporozei din mai multe motive:

- este foarte usor de administrat si este asimilata imediat de catre organism.
- este tolerata si in cazul persoanelor cu predispozitie spre afectiuni tumorale benigne sau maligne (spre deosebire de remediile cu efect estrogen foarte puternic).
- poate fi luata in cure de lunga durata, de ordinul lunilor - element extrem de important in tratamentul osteoporozei, care este de regula de lunga durata.

Cum obtinem tinctura de marar

Tinctura se prepara din 20 de linguri de seminte de marar, care se amesteca cu jumatate de litru de alcool alimentar de 70¡, dupa care se lasa la macerat 8 zile si se filtreaza. Se trage in sticlute mici, inchise la culoare.

Cum se administreaza tinctura de marar

Se ia 1 lingurita de tinctura dizolvata in jumatate de pahar de apa, de 3-4 ori pe zi. Tratamentul dureaza minimum 6 luni.

PREVENIREA CANCERULUI

Conform statisticilor OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), alaturi de bolile cardiovasculare, cancerul mamar si cel cu localizare genitala sunt principalii inamici ai sanatatii pentru femeile ajunse la varsta a treia.

In ultimele doua decenii, aceste forme de cancer au ajuns o adevarata obsesie, multe femei recurgand in disperare de cauza la pilulele cu hormoni. Problema a fost ca aceste pilule nu au avut nici pe departe efectul scontat, ci uneori chiar unul advers...

Care ar fi atunci alternativa naturala la aceste pilule? Raspunsul s-ar putea sa fie contrariant, dar este singurul valabil: un stil de viata sanatos si echilibrat. Si pentru a clarifica aceasta sintagma, vom defini in continuare cele 7 puncte care traseaza un stil de viata sanatos si echilibrat:

1. Renuntati la cele doua vicii majore: fumatul si alcoolul. De ce este pus pe primul loc acest indemn? Pentru ca, mai ales la aceasta varsta, se achita "notele de plata" pentru acesti doi inamici ai sanatatii, prea putin luati in serios. Studiile arata, de pilda, ca la femeile care fumeaza, riscul cancerului mamar creste cu 400%, iar al celui uterin cu aproape 300%.

Cat despre alcool, el este intre altele marele inamic al sistemului imunitar, chiar si dozele mici, dar repetate, de alcool diminuand eficacitatea acestuia. Or, cele aproape 1000 de celule canceroase care se afla in fiecare clipa in organismul oricarei fiinte umane nu pot fi tinute sub control decat in conditiile in care sistemul imunitar functioneaza perfect.

2. Faceti controale periodice la medic. Un control o data la 12 luni la medicul de familie, care sa va dea atunci cand este cazul o trimitere spre institutiile specializate, este absolut necesar pentru femeile care au depasit pragul varstei de 50 de ani.

Solicitati, de asemenea, consultul, imediat ce ati remarcat una sau mai multe simptome de genul: sangerari ale organelor genitale, aparitia in zona sanului a unor formatiuni (dureroase sau nu), scaderea in greutate nejustificata, senzatia de oboseala fara motiv aparent, umflarea ganglionilor. La boala canceroasa tratata prin mijloace clasice sau naturiste in faza incipienta sansele de vindecare se maresc cu un ordin de marime impresionant fata de persoanele care ajung la tratament in fazele avansate.

3. Asigurati-va o functionare perfecta a colonului. In ultimele decenii, au facut o mare valva terapiile de vindecare a cancerului care se bazeaza pur si simplu pe curatarea intestinului gros. Fie ca este vorba de clismele cu cafea ale regretatului doctor Gerson din SUA, despre cura de purificare a colonului practicata de dr. Bernard Jensen si prof. univ. John Harvey Kellog de la Battle Creek Sanitarium din SUA sau de clismele cu musetel din faimosul regim BG 1 al regretatului terapeut roman Valeriu Popa, principiul acestor metode este acelasi: asigurati o evacuare perfecta a toxinelor pentru a mentine sau a redobandi sanatatea organismului.

Toate persoanele care nu au o evacuare (un scaun) la 24 de ore, au nevoie de un tratament pentru remedierea acestei situatii. In magazinele de tip Plafar se gasesc nenumarate compozitii de ceaiuri laxative, care pot fi folosite cu succes pentru ameliorarea acestei deficiente.

Pentru cazurile in care remediile clasice nu dau rezultatele scontate sau nu sunt bine tolerate, am oferit intr-unul din numerele trecute o alternativa: tinctura de fructe de soc (acum se afla in plin sezon de culegere), care are un efect bland si puternic in acelasi timp. Gasiti aceasta tinctura impreuna cu modul de administrare la Plafarurile si la magazinele naturiste din tara.

4. Beneficiati de efectele cu totul speciale ale postului. In urma cu multi ani, cand mi-am inceput ucenicia in medicina naturista, am intalnit un caz care m-a impresionat in mod deosebit si in urma caruia am ramas cu doua invataturi extrem de importante.

5. Adoptati o alimentatie sanatoasa. Practic, nici nu mai este necesara reluarea orientarilor in alimentatie, care au fost suficient de mult detaliate, atat in indicatiile de la tratamentul osteoporozei, cat si in cele de la tratamentul celorlalte tulburari ale menopauzei, din numarul trecut. Singurul element care trebuie punctat este extraordinara importanta a renuntarii la carne si la celelalte produse toxice pentru profilaxia si combaterea cancerului.

6. Faceti cure periodice de dezintoxicare. Curele de dezintoxicare sunt una dintre armele redutabile pe care natura ni le-a pus la dispozitie pentru lupta cu bolile de tot felul. Mai ales pentru omul modern, aceste cure sunt nu un lux, ci o necesitate, poluarea din aer, apa, alimentatie obligandu-ne sa ne despovaram periodic organismul de toxine.

In perioada de toamna, consumul a 1-2 kilograme de struguri pe zi, a unui pahar de suc de morcov cu patrunjel inainte de fiecare masa, a salatelor de varza, telina sau ridichi este un mijloc pe cat de simplu, pe atat de eficient de dezintoxicare inainte de venirea iernii. De-a lungul timpului, in paginile noastre am inclus, si vom include si pe viitor, mijloacele de purificare si regenerare a organismului specifice fiecarui anotimp si fiecarei perioade a anului.

7. Asigurati-va "supape" pentru stres. Este un imperativ pe care oamenii de stiinta il iau tot mai mult in serios, desi omului zilelor noastre ii este inca greu sa creada ca angoasa, iritarea, mania, depresia, anxietatea sunt mai periculoase, adesea, decat razele ultraviolete nefiltrate prin patura de ozon sau decat deseurile radioactive imprastiate in atmosfera de industria nucleara.

Desi pot parea banale, prea simple si prea accesibile, mersul regulat in natura, bucuria apropierii de cei dragi, rugaciunea, tacerea, scurtele perioade de izolare, faptele caritabile facute din suflet sunt un sprijin real pentru combaterea acestei boli atat de complexe, care este cancerul.

Se pare ca nu razele cu cobalt, citostaticele sau alte pilule minune vor fi remediul magic pentru combaterea cumplitei maladii, ci echilibrul sufletesc, asociat unui mod de viata sanatos.

Niciun comentariu:

LITORAL BULGARIA - TURCIA - GRECIA - ITALIA

Oferte turism